X

Το βίντεο - μήνυμα του Μαξίμου για την Θεσσαλονίκη

Τι δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τον έναν χρόνο λειτουργίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην «νύμφη του Θερμαϊκού».

Ant1news

Μήνυμα στα social media, συνοδευόμενο από ένα βίντεο, ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τον έναν χρόνο λειτουργίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού, στην Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν ουσιαστικό θεσμό για την πόλη και συνολικά την Βόρεια Ελλάδα, που έχει συμβάλλει στην τόνωση των υποδομών και της οικονομίας στην περιοχή.  

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στα social media

Ένα χρόνο από τη λειτουργία του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι πρόκειται για έναν ουσιαστικό θεσμό για την πόλη και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του γραφείου αλλάξαμε την ατζέντα της Θεσσαλονίκης.

Επενδύουμε σε υποδομές, προχωράμε στην αναβάθμιση των δυτικών συνοικιών οι οποίες ήταν διαχρονικά υποβαθμισμένες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση, η έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής και η απουσία υποδομών δημιουργούσαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους κατοίκους αλλά και συνολικά για την πόλη.

Η κυβέρνηση αυτή αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο αντιμετώπισης της δυτικής Θεσσαλονίκης με στοχευμένες παρεμβάσεις τόσο στο επίπεδο της καθημερινότητας του πολίτη, όσο και στο ζήτημα της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής.

Δώσαμε το στρατόπεδο Παύλου Μελά για να γίνει μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου ψυχαγωγίας και πολιτισμού, του μεγαλύτερου στη Βόρεια Ελλάδα.

Προχωράμε στη δημιουργία ενός ακόμη πάρκου δίπλα στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος, ένα μνημείο-σύμβολο κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Θεσπίζουμε τον φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού κόλπου.

Αναβαθμίζουμε τις υποδομές της περιοχής με την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, καθώς και την δημιουργία μονάδων υγείας όπως τα ΤΟΜΥ.

Στην δυτική πλευρά της πόλης προχωρούν μία σειρά αναπτυξιακά έργα, όπως η διασύνδεση του λιμανιού, κέντρα εμπορευματικών μεταφορών ενώ προχωράει και η επέκταση του Μετρό προς τις δυτικές συνοικίες. Η επένδυση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο τη μετατροπή του από μικρό περιφερειακό λιμένα σε σημαντική πύλη για τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έφερε πιο κοντά την κεντρική εξουσία στην πόλη.