X

Παραιτήθηκε ο Κώστας Ζουράρις

Ο υφυπουργός Παιδείας έστειλε επιστολή παραίτησης στον Πρωθυπουργό μετά τη “θύελλα” αντιδράσεων για το υβρεολόγιό του κατά Ολυμπιακού και Άρη.

Ant1news

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε ο Κώστας Ζουράρις με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Ζουράρις οδηγήθηκε στην παραίτηση μετά τα προσβλητικά σχόλια που έκανε για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Άρη, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Ζουράρι είχε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας. Στη συνέχεια ο κ. Ζουράρις έστειλε την επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επιστολή παραίτησης

Με μια λιτή επιστολή που δεν ξεπερνά τις πενήντα λέξεις ο υφυπουργός Παιδείας ζητά από τον Πρωθυπουργό να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του.

Στην επιστολή, την οποία δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κώστας Ζουράρις αναφέρει:

«Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις.

Την αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας είχε ζητήσει, μέσω του ΣΚΑΪ  ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος. “Ή εγώ ή ο Ζουράρις” ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Καμμένου, που ζήτησε «να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο Πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος».

Το “παραλήρημα” Ζουράρι 

Ο Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στην εκπομπή “Τα παιδιά της πιάτσας” στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “Metropolis”, χρησιμοποίησε προσβλητικές εκφράσεις τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Άρη.

Με την παρότρυνση του παρουσιαστή της εκπομπής, είπε, με τον δικό του τρόπο, στον αέρα ένα υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό, : «Βουντού, βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι...», αναφώνησε ο κ. Ζουράρις χωρίς ίχνος ντροπής.

Και δεν έμεινε εκεί, καθώς σε ερώτηση του παρουσιαστή, απάντησε ως εξής: «Ποιος τον γ....ει τον Άρη;»

 «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.