X

Επίθεση Τζανακόπουλου σε Μίκη Θεοδωράκη και Μητσοτάκη

Για ακραίες και μισαλλόδοξες θέσεις κατηγόρησε τον συνθέτη. Τι είπε για τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Ant1news

«Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του μουσικοσυνθέτη για την παρουσία του και όσα είπε στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.

«Τέτοιες φράσεις όπως ‘Αδέρφια μου ναζιστές’ ούτε για αστείο πρέπει να λέγονται. Ούτε για αστείο», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στρέφοντας τα βέλη του και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πολλή μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτήν την πολιτική θέση που διατυπώθηκε στο συλλαλητήριο». 

Όπως είπε, η στάση της κυβέρνησης δεν έχει τίποτε διαφορετικό από τη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια κι έθεσε το ερώτημα αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγράφει όσα ειπώθηκαν από το 2007 και μετά.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «το μεγάλο ζήτημα είναι αν το σύνθημα του συλλαλητηρίου, "καμία χρήση του όρου Μακεδονία" από τους γείτονές μας, είναι μια θέση που μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική», λέγοντας χαρακτηριστικά «από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του».