X

Στον Άρειο Πάγο ο Τζανακόπουλος για τη Novartis

Αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis…

Ant1news

Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε ο Υπουργός  Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis

Η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη ενημέρωσε τον κ. Τζανακόπουλο ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες.

Στην υπόθεση Novartis εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και 8 πρώην υπουργοί, οι οποίοι βαρύνονται με τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

Η επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο προκέλεσε την έντονη αντίδραση , μέσω Twitter, των:  Άδωνη Γεωργιάδη, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Παύλου Χρηστίδη

"Αν αληθεύει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πήγε να συναντήσει εν ενέργεια Δικαστικούς για ζήτημα που αφορά σε πολιτικούς του αντιπάλους τότε πραγματικά δεν έχουν πλέον κανέναν φραγμό", σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

"Αληθεύει ότι αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συσκέπτεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Αν ναί, τί δουλειά έχει εκεί;;;" διερωτήθηκε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ

"Από την ανακοίνωση του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου για την επίσκεψη του, στον Άρειο Πάγο, προκύπτει η απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.