X

Κυβέρνηση για Novartis: το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Κράτους

Εντολή Τσίπρα να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο. Την Τρίτη στην Βουλή η δικογραφία. Δηλώσεις Κοντονή - Παπαγγελόπουλου.

Ant1news

Σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τις εξελίξεις για την υπόθεση Novartis.

Όπως δήλωσε ο κ. Κοντονής, μετά το τέλος της σύσκεψης, η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα διαβιβαστεί στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

"Το σκάνδαλο με τα φάρμακα είναι τεράστιο, γιατί εταιρείες υπερκοστολογούσαν φάρμακα και η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε. Η δικαιοσύνη διερευνά και θα διερευνήσει το θέμα σε βάθος" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να κινηθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής, ενώ είπε ακόμα ότι θα ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα για να λάβουν τις τελικές τους θέσεις.

Τέλος ερωτηθείς για τον πρόεδρο της Novartis, ενημέρωσε ότι δεν διώκεται αλλά του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και εξέφρασε την ελπίδα να μείνει και να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» δήλωσε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Επίσης, σημείωσε ότι στον νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάγονται μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού κι όχι επ' ευκαιρία αυτής. Προέτρεψε, εξάλλου, όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις «να μην μιλούν γιατί εκτίθενται». Και ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι ο πρόεδρος της εταιρείας δεν διώκεται, αλλά του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα του.