X

Το βίντεο του Αλέξη Τσίπρα για την επέτειο θάνατου του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα που ο Λουκιανός Κηλαηδόνης "έφυγε" από τη ζωή.

Ant1news

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου από την ημέρα που ο αγαπημένος καλλιτέχνης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, «έφυγε» από τη ζωή. Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη, εκφράζοντας τον θαυμασμό του προς το πρόσωπό του.

«Ένας χρόνος από το θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ενός καλλιτέχνη που αγάπησε και τραγούδησε τις γειτονιές της Αθήνας όσο λίγοι» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, με την οποία συνοδεύει το βίντεο της συνέντευξής του. «Ο Λουκιανός ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που εξέπεμπε σεμνότητα, ευγένεια και άφησε μοναδικό στίγμα στη μουσική ζωή του τόπου» προσθέτει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως δεν είχε την τύχη να τον γνωρίσει για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τον γνώριζε από τα τραγούδια του, προερχόμενος ο ίδιος από μια νεότερη γενιά, "αλλά γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τα τραγούδια του". Είχε τύχη, όπως λέει, να τον γνωρίσει ως υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας. "Ο Λουκιανός βεβαίως τραγούδησε πολύ τις γειτονιές της Αθήνας, έγραψε γι' αυτές, τις αγάπησε. Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι γνώρισε τον Λουκιανό στο ‘Πατάρι' στο Μεταξουργείο: "Θυμάμαι το σπινθηροβόλο βλέμμα ενός μοναχικού καουμπόι, με τα Gauloise τα άφιλτρα που το ένα έσβηνε το άλλο άναβε. Ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή μέχρι το τέλος".

Ο Αλέξης Τσίπρας παρατηρεί άλλη μια πτυχή της προσωπικότητας του Λουκιανού Κηλαηδόνη. "Ο Λουκιανός", λέει, "ήταν ένας άνθρωπος που παρότι εξέπεμπε σεμνότητα, ευγένεια, ντυνόταν πάρα πολύ ωραία χωρίς να βρίσκεται μέσα στο καλούπι του καθωσπρεπισμού και υπ' αυτή την έννοια ήταν ο πρώτος διδάξας του κινήματος χωρίς γραβάτα, αλλά ταυτόχρονα ποτέ του το ντύσιμο του δεν ήταν ατημέλητο ή κακό". Και συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας ότι υπ' αυτή την έννοια έγινε κι ο ίδιος στην πορεία "ένας ακόλουθος αυτού του κινήματος".