X

Επισκέψεις με… μηνύματα στην Άκυρα

Επίσκεψη - μήνυμα στην Τουρκία, πραγματοποίησαν Τσίπρας και Καμμένος που βρέθηκαν στην Σκύρο. Τα «καρφιά» της αντιπολίτευσης και η τουρκική μονταζιέρα.

Ant1news

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού μετά το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο.

«Με την ευκαιρία της παρουσίας μου στο νησί της Σκύρου, επισκέφθηκα σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την 135η Σμηναρχία Μάχης. Συνομιλήσαμε με τους πιλότους και τους τεχνικούς που βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», έγραψε στο Twitter ο Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός μίλησε με τους πιλότους που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αναχαίτισης των τουρκικών μαχητικών που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας.

«Ο πρωθυπουργός στη Σκύρο συνομίλησε με τους μαχητές του Αιγαίου τους άγρυπνους τεχνικούς της ΠΑ και όλο το προσωπικό συγχαίροντας τους και ευχόμενος καλή Σαρακοστή», έγραψε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.

 

Την ίδια ώρα, την στήριξη στο έργο που επιτελούν οι λιμενικοί εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκεπτόμενος το Καστελόριζο συνοδεία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο.

 

Τα καρφιά πάντως από την αντιπολίτευση για την τακτική και τους χειρισμούς της κυβέρνησης συνεχίζονται, ενώ την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνιστούσε ψυχραιμία στο εσωτερικό.

Η τουρκική μονταζιέρα

Και μπορεί οι Τούρκοι να διαφημίζουν αποβατικά σενάρια όμως απ' ότι φαίνεται έχουν σοβαρό πρόβλημα με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων τους.

Στην άσκηση που παρουσίασε η μονταζιέρα τους ότι έγινε μετά τα Ίμια, ενώ είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του μήνα στις Σαράντα Εκκλησιές 60 χλμ ανατολικά των συνόρων στον Έβρο ένα άρμα Leopard κόλλησε μες στην λάσπη της λίμνης και το μηχανικό έστησε ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης του Τούρκου χειριστή του άρματος για να μην πνιγεί.