X

Τζανακόπουλος: Προσχηματικό το “ναι” της ΝΔ σε Προανακριτική για την Novartis

Τι απαντά στις κατηγορίες για «σκευωρία» και τι λέει για «εκφοβισμό των μαρτύρων και των δικαστών».

Ant1news

«Είναι προσχηματική η συμφωνία της ΝΔ στη σύσταση προανακριτής επιτροπής, από τη στιγμή που δεν θα συμμετάσχει στις διαδικασίες με ένα επιχείρημα, το οποίο δεν στέκει πουθενά και είναι καθόλα αβάσιμο ότι δεν πρέπει να έχουμε εξατομικευμένη ψηφοφορία, τη στιγμή που κάθε φορά που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει κληθεί να αποφασίσει για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η ψηφοφορία διεξάγεται κατά τον τρόπο που θα διεξαχθεί και σήμερα», επεσήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του «Στο Κόκκινο», αναφορικά με την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στην Βουλή.

«Είναι επιλογή της ΝΔ να πάει το θέμα επί της διαδικασίας, γιατί επί της ουσίας είναι ελάχιστα αυτά τα οποία μπορεί να πει» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πολιτική γραμμή της ΝΔ είναι «μία κατηγορία περί σκευωρίας, η οποία δεν πατάει πουθενά στην πραγματικότητα και δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρό αντεπιχείρημα. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εκφοβισμού δικαιοσύνης και μαρτύρων».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, λέγοντας «αν είχαμε μια κάλπη, οι εμπλεκόμενοι δεν θα ψήφιζαν για τον εαυτό τους, επομένως ο καθένας θα μπορούσε να καταλάβει σε ποιον ανήκει το κάθε ψηφοδέλτιο. Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, με δεδομένη τη βούλησή της να διαλευκανθεί η υπόθεση».