X

Εκτός Κυβέρνησης η Ράνια Αντωνοπούλου

Αποπέμφθηκε με απόφαση Τσίπρα, μετά απο την άρνηση της να παραιτηθεί για το επίδομα ενοικίου. Καταργήθηκε η σχετική διάταξη.

Ant1news

Την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου απο την Κυβέρνηση αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την άρνηση της Αν. Υπ. Εργασίας να παραιτηθεί για τον σάλο που προκλήθηκε απο το επίδομα ενοικίου που ελάμβανε για δύο χρόνια.

Σε ανακοίνωση απο το Γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται «ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της».

Μάλιστα, με απόφαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Η απομάκρυνση από την Κυβέρνησης της Ράνιας Αντωνοπούλου ήλθε μετά απο την ...πρόκληση της, καθώς αν και της υπεδείχθη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο η ..έξοδος διά παραιτήσεως, αρνήθηκε να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα, αρκούμενη σε ανακοίνωση της να δηλώσει ότι ξεκινά την διαδικασία επιστροφής των 23.000 ευρώ που είχε λάβει ως επίδομα ενοικίου και ζητώντας να κριθεί για το έργο της στο Υπουργείο.

Νωρίτερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με την Ράνια Αντωνοπούλου λέγοντας της ότι «δεν έπρεπε να έχει γίνει η χρήση της συγκεκριμένης διάταξης».


Μητσοτάκης: δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

«Έπρεπε να περάσουν 3 ολόκληρες ημέρες έντονης αντίδρασης για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της να παίρνουν επίδομα. Αυτή μάλιστα δεν ήταν μια αυτόματη διαδικασία. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το 2015. η χώρα χανόταν και η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε επίδομα. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και στο Twitter το θέμα της Ράνιας Αντωνοπούλου 

 

“Θύελλα” στη Βουλή μετά την παραίτηση της Αντωνοπούλου

Στον κ. Μητσοτάκη απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως ενώ η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε μετά την «ομολογουμένως λανθασμένη χρήση» της επίμαχης διάταξης για το επίδομα ενοικίου, δεν γίνεται το ίδιο με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Novartis. «Πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μικρό και μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και λέτε τώρα για σκευωρία, πείτε ποιοί είναι οι εισαγγελικοί λειτουργοί που τελούν εν συμπαιγνία με την Κυβέρνηση», είπε προς τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας την αντίδραση του Αντιπροέδρου του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη.

 

«Ακούστε γιατί δεν παραιτούμαι, ο κ. Τσίπρας μαζί με την κ. Παπασπύρου, τη δεύτερη μητέρα σας, την κ. Θάνου και τον κ. Παπαγγελόπουλο έστησαν τη σκευωρία και πριν από μια ώρα ο Πρέσβης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στην έρευνα του FBI δεν υπάρχει κανένας πολιτικός… Εσείς το στήσατε… Στο έγγραφο που αποκρύψατε αναφέρονται Ξανθός, Κουρουμπλής και Πολάκης.. Να παραιτηθούν κι αυτοί…», είπε.

Απαντώντας στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε «αν θέλετε εσείς να προχωρήσετε για τον κ. Κουρουμπλή, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».

 

«Η κυρία Αντωνοπούλου, εκτός όλων των άλλων προκλητικών, που προσπάθησε εκ των υστέρων να δικαιολογήσει, κρίνεται προφανώς και για το έργο της, ως η υπουργός “ανακύκλωσης της ανεργίας”, μέσα από κακοπληρωμένα προγράμματα μιας χρήσης, κοροϊδίας και επιδότησης της μεγαλοεργοδοσίας. Η αποπομπή της από την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ανοχή και την όψιμη ευαισθησία στα προκλητικά προνόμια, ούτε πάνω απ’  όλα την  κυβερνητική πολιτική στο πρόβλημα της ανεργίας», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

«Χρειάστηκε η γενική κατακραυγή προκειμένου ο κ. Τσίπρας να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να διώξει την πλούσια - επιδοματούχο υπουργό του. Αυτό που μένει είναι η υποκρισία και η κοινωνική αναλγησία», δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.