X

Τα επικρατέστερα σενάρια για τον ανασχηματισμό

Για ποιό Υπουργείο ακούγεται το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη. Ποιός θα πάει στην θέση της Αντωνοπούλου. Τι θα γίνει με Κουρουμπλή, Αποστόλου και Κονιόρδου.

Ant1news

Θέμα ...λεπτών είναι πλέον η ανακοίνωση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, ίσως και η ορκωμοσία των νέων μελών της, καθώς απο το Γραφείο του Πρωθυπουργού έχουν αρχίσει τα τηλεφωνήματα σε υποψήφιους Υπουργούς.

Τα σενάρια για ραγδαίες εξελίξεις φούντωσε και η ανακοίνωση γύρω στις 14:45 το μεσημέρι ό,τι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέβαλε συμμετοχή του σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 απόψε, δίνοντας τροφή στα σενάρια που θέλουν οι αλλαγές να ανακοινώνονται άμεσα και η ορκωμοσία των νέων μελών να γίνεται ακόμη και απόψε!

Ο μίνι ανασχηματισμός θα έχει στόχο την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν από την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου, του Δημήτρη Παπαδημητρίου και την πρόσφατη του Κώστα Ζουράρι.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη για το Υπουργείο Οικονομίας, το οποίο θα αναλάβει διατηρώντας την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, ενώ μέχρι τώρα το σενάριο που επικρατούσε ήθελε την θέση του Δημήτρη παπαδημητρίου να καταλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης και την δική του θέση να παίρνει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος.

Αμετακίνητος φέρεται τελικώς από το ΥΕΝ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την θέση του οποίου ακουγόταν το όνομα του Στέργιου Πιτσιόρλα, ενώ στην ίδια μοίρα φαίνεται να βρίσκεται τελικώς και ο Ευάγγελος Αποστόλου στο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τις πιθανότητες να κλίνουν υπέρ της παραμονής του, ενώ μέχρι τώρα ακουγόταν ότι θα αντικατασταθεί από τον βουλευτή Λακωνίας, Σταύρο Αραχωβίτη.

Για την θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερο τον Νάσο Ηλιόπουλο, επικεφαλής στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ενώ μέχρι το απόγευμα ακουγόταν εντονότερα το όνομα της Μαρίας Καραμεσίνη, επικεφαλής του ΟΑΕΔ ή ακόμη και το ενδεχόμενο να ανατεθούν οι αρμοδιότητες καταπολέμησης της ανεργίας στην Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Γιάννης Μουζάλας όπως όλα δείχνουν θα δει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση, με φαβορί για την αντικατάσταση του να παραμένει ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ ενδέχεται την θέση να καταλάβει ο Νίκος Ξυδάκης, αν τελικώς δεν πάρει την θέση του κ. Βίτσα στο Υπ. Εθνικής Άμυνας.

Αντικατάσταση αναμένεται και στο υπουργείο Πολιτισμού, με τον εξωκοινοβουλευτικό Σταύρο Μπένο, πρώην Υπουργό Πολιτισμού επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ να φέρεται ότι έχει δεχθεί κρούση, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόστο θα αναλάβει ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης. 

Ο «σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης παραμένει αμετάκλητος, με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Κοτζιά, Έφη Αχτσιόγλου, Νίκο Παππά, Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Πάνο Καμμένο να παραμένουν στις θέσεις τους.