X

Μεγάλο Εκπαιδευτικό Κέντρο Πολεμικής Αεροπορίας “εξήγγειλε” ο Καμμένος (βίντεο)

Τι είπε από την Ανδραβίδα και την άσκηση «Ηνίοχος» για το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Ant1news

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της άσκησης «Ηνίοχος» εξέφρασε από την Ανδραβίδα ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι «κάθε χρόνο γίνεται όλο και μεγαλύτερη, με περισσότερα κράτη, περισσότερα αεροσκάφη και νέους τύπους, που ουσιαστικά την μετατρέπει σε μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις παγκόσμια αεροσκαφών».

Όπως τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας «είναι η πρώτη άσκηση που δεν συμμετέχουν χώρες μόνο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά χώρες από όλη την Ανατολική Μεσόγειο, με τις οποίες η Ελλάδα έχει αποκτήσει και ισχυροποιεί αμυντικούς δεσμούς, χτίζοντας τον μεγάλο άξονα σταθερότητας στην περιοχή».

Ο Πάνος Καμμένος συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την οργάνωση και τον συντονισμό της άσκησης, η οποία όπως είπε «απέδειξε ότι η Ελλάδα - και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών - μπορεί να αποτελέσει το κέντρο της αεροπορικής στρατιωτικής εκπαίδευσης. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ελπίζω πάρα πολύ σύντομα να είμαι σε θέση να ανακοινώσουμε πλέον την δημιουργία στην Πελοπόννησο του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού στρατιωτικού κέντρου πολεμικής αεροπορίας με καλεσμένους τις πολεμικές αεροπορίες συμμαχικών και φίλων χωρών».

Ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμη ότι το κρίσιμο ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει στις πέντε το απόγευμα. Σε αυτό αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα των δύο στρατιωτικών που είναι για 20η ημέρα φυλακισμένοι στην Τουρκία.

Για το θέμα, υπήρξε, επίσης απο την Ανδραβίδα, παρέμβαση των ΗΠΑ μέσω δηλώσεων του Τζέφρι Πάιατ.