X

“Τριπλός πονοκέφαλος” στο Μαξίμου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εστίες “γκρίνιας” και οι ενστάσεις στην ΚΟ του κόμματος υπό τον Πρωθυπουργό. Τι ζητούν για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Ant1news

Πονοκέφαλο προκαλεί στο Μαξίμου το τριπλό εσωτερικό μέτωπο, που άνοιξε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει έμφαση στην «επόμενη ημέρα» και την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

H «φωτιά» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάψει σε τρία μέτωπα, με το Μαξίμου να αναζητά τρόπους, ώστε να ξεπεράσει την γκρίνια από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για το ψηφισμένο «ψαλίδι» στις συντάξεις, την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Στην συνεδρίαση της ΚΟ πάνω από δέκα βουλευτές είπαν πως με τέτοιο υπερπλεόνασμα δεν δικαιολογείται να προχωρήσει η ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων και πως δεν μπορεί να πάει έτσι το κόμμα στις εκλογές.

Ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «δεν μπορείς με 18% μείωση στις συντάξεις να μιλάς για καθαρή έξοδο», με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη, να απαντά μέσω της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 να τονίζει ότι «όταν συμφωνείς κάποια πράγματα, πρέπει να τα τηρείς».

Μαξίμου: διαπραγματευτικό όπλο το υπερπλεόνασμα

Το Μαξίμου χαρακτήρισε ως όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης το υψηλό πλεόνασμα και θεμιτούς τους προβληματισμούς. Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον Alpha 989, «κανένας δεν εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν εκλογές πριν από την  1/1/2019. Επιφυλάξεις, προβληματισμοί, πολιτικές απόψεις κατατέθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι εύλογο και θεμιτό.  Το γεγονός ότι έχει επιτύχει η οικονομία μας ένα τέτοιο πλεόνασμα, μας οπλίζει με πολιτικό κεφάλαιο, ώστε να διαπραγματευτούμε με τον καλύτερο τρόπο την έξοδο από το πρόγραμμα».

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε καθυστερήσεις στην υλοποίηση προαπαιτούμενων, ενώ χαρακτήρισε ως ορόσημο το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, σημειώνοντας «η κριτική από τους θεσμούς είναι αναμενόμενη, όσο πλησιάζουμε στον τερματισμό. Ουαί και αλίμονο αν δεν έχουμε τελειώσει την 21η Ιουνίου. Το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο».