X

Μαξίμου: ανατριχιαστική η άγνοια Μητσοτάκη για τη δολοφονία Λαμπράκη

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ant1news

Αιχμηρή ανακοίνωση, με την οποία σχολιάζει τη συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σκάι, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Το Μαξίμου κάνει λόγο για ανατριχιαστική άγνοια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, καθώς στη συνέντευξή του έκανε λόγο για «Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα το 1965».

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος, κατά τη συνέντευξή του, στον Γιάννη Μπουτάρη τόνισε ότι δεν έχει πετύχει σαν δήμαρχος και για αυτό δεν τον στηρίζει. Πρόσθεσε δε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει προσπάθειες να εμφανιστεί ως κεντροαριστρερός, να προσομοιάσει στην ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, είναι όμως μία προσπάθεια καταδικασμένη στην αποτυχία, δεν έχει ξεκάθαρο ιδεολογικό μπούσουλα, τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει στην εξουσία. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τους πολίτες του μεσαίου χώρου... Με τον κ. Τσίπρα είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους... Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σεβασμό στον βασικό πυρήνα αξιών της δημοκρατίας. Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών».​

"Το αντικοινωνικό μένος του κου Μητσοτάκη, που απαιτεί νέο μνημόνιο για να ξεδιπλωθεί το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι αγνοεί ποιός δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη. Και επειδή η άγνοια του είναι ανατριχιαστική ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του καλύτερου βιογραφικού της χώρας: Ο Γ. Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της δεξιάς. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης" αναφέρει χαρακτηριστικά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.