X

Τσίπρας: η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα

Πώς σχολιάζει ο πρωθυπουργός την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται πρόσφυγες. Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση.

Ant1news

"Η διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης, είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσής τους" γράφει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

"Εξισώνοντας το κόστος μετακίνησης, πιλοτικά για το 2018 και με προγραμματισμένη επέκταση του μέτρου για το 2019, η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα" προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, σήμερα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υλοποιεί έως 31.12. 2018 την πρωθυπουργική δέσμευση για μειωμένo συντελεστή στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Λέρο, Χίο, Κω και Σάμο) που δέχονται προσφυγικές ροές.

Ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό, δεσμεύτηκε για παράταση της συγκεκριμένης ρύθμισης επ'αόριστον, λέγοντας χαρακτηριστικά "για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η προσφυγική κρίση και για όσο είμαι πρωθυπουργός".