X

Κουβέλης: χωρίς την παρουσία Ελλήνων ο έλεγχος των κινητών των δύο στρατιωτικών

Πόσον χρόνο εκτίμησε ο Αν. ΥΕΘΑ ότι θα μείνουν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Η εκτίμησή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ant1news

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνουν επί 18 μήνες προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ο Φώτης Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών, ενώ αποκάλυψε ότι κατά τον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων του δύο στρατιωτικών δεν επετράπη σε εκπρόσωπο της ελληνικής πλευράς να παραστεί.

Όπως τόνισε, τέτοια περιστατικά στο παρελθόν λύνονταν με τηλεφωνήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ εκτίμησε πως η σύλληψη είναι επιλογή του Ταγίπ Ερντογάν, στα πλαίσια του κλίματος έντασης που θέλει να συντηρεί με τη χώρα μας.

Υπογράμμισε, επίσης ότι, η ελληνική πλευρά δεν έχει αφήσει κανένα διεθνές φόρουμ στο οποίο να μην έχει τεθεί το θέμα και πως η προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων είναι συνεχής.

Παραδεχόμενος πως το διάστημα κράτησής τους είναι μεγάλο και μία σκληρή πραγματικότητα, διευκρίνισε ότι η λέξη «αδιέξοδο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε πως αν δεν ολοκληρωθούν όλα τα στάδιά της, δεν μπορεί να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα περάσει με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτήν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την περικοπή των συντάξεων, είπε πως το θέμα θα εξεταστεί μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίβαρα ή μετάθεση χρόνου ισχύος του μέτρου.

Δήλωσε τέλος ότι, η διαδικασία για τις γαλλικές φρεγάτες προχωρά κανονικά.