X

Τόσκας στον ΑΝΤ1: εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για τις πυρκαγιές

Ποια είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα. Ποια μέσα επιχειρούν σε Κινέτα και Πεντέλη. Το σχέδιο του κρατικού μηχανισμού.

Ant1news

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα και όλοι συνεργάζονται άψογα προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα πύρινα μέτωπα, τόνισε ο αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τις πυρκαγιές. 

«Το πυροσβεστικό σώμα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο στρατός δουλεύουν συντονισμένα», προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα η φωτιά ξεκίνησε από τις 12 το μεσημέρι στα Γεράνεια Όρη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πήγε στην Κινέτα.  Όπως είπε ο κρατικός μηχανισμός επενέβη γρήγορα με όλα τα μέσα, εναέρια και επίγεια, σε δύσκολες  συνθήκες. 

Σύμφωνα με τον ανπλ. Υπουργό υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια που βρίσκονταν μέσα σε δέντρα, χόρτα και κλαδιά. Η φωτιά στην συνέχεια προχώρησε προς την παράλια, όπου τώρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα μέτωπα στα διυλιστήρια σε Ασπρόπυργο και Ίσθμια και αργότερα είπε ότι ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό ο κ. Τόσκας επισήμανε ότι υπήρξαν δυο μικρές φωτιές τα ξημερώματα πριν την μεγάλη φωτιά των Γερανείων και πρόσθεσε ότι το ερευνούν οι Αρχές, ενώ σημείωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει προσαγωγές υπόπτων.

Για το εάν θα ζητηθεί βοήθεια από άλλες χώρες ο κ. Τόσκας είπε πως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται μια τέτοια συζήτηση, ωστόσο, ανέφερε ότι με πολύ περίσκεψη στέλνουν βοήθεια οι άλλες χώρες, καθώς όπως είπε όλοι έχουν τα δικά τους προβλήματα.