X

Σπίρτζης στον ΑΝΤ1: δεν έχουμε διάθεση να καλύψουμε την ευθύνη κανενός (βίντεο)

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στην απόδοση ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά και στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Ant1news

Κατηγορηματικός ότι «δεν υπάρχει η διάθεση να καλύψουμε την ευθύνη κανενός» εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός μεταξύ των παθογενειών στον χωροταξικό σχεδιασμό και της επιχειρησιακής ετοιμότητας αλλά και των συνθηκών υπό τις οποίες διεξάγεται μία επιχείρηση.

Τόνισε πως δεν είναι κανένας πολιτικός αρμόδιος να μιλήσει για το εάν υπάρχουν κενά υπηρεσιακά και εάν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Όπως είπε στην Μαρία Σαράφογλου, νωρίτερα σήμερα βρέθηκε στην Κινέττα. Εκεί, σημείωσε, η φωτιά και η ένταση των ανέμων ήταν μεγαλύτερες από ό,τι στην Ανατολική Αττική. Ωστόσο, δεν υπήρξαν καν τραυματισμοί.

Ο κ. Σπίρτζης εξήγησε πως στην περιοχή της Κινέττας υπάρχει ένα οδικό δίκτυο, που ό,τι και να γίνει, έχει κανείς πρόσβαση στην εθνική οδό.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στα σχέδια για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Απαντώντας σε σχόλιο της κ. Σαράφογλου ότι κατά το παρελθόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιζαν τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως δεν ήταν ποτέ στη λογική του κόμματος κάτι τέτοιο.

Διερωτήθηκε πόσα χρόνια έπρεπε να περάσουν για να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες και το Κτηματολόγιο, τονίζοντας πως έγιναν επί των ημερών της σημερινής Κυβέρνησης.

Συμπλήρωσε πως μόνο αμελητέο δεν είναι, επίσης, ότι έγιναν 4.000 αυτοψίες μέσα σε λίγα 24ωρα από την φονική πυρκαγιά.

Απέφυγε, τέλος, να απαντήσει στην ερώτηση της Μαρίας Σαράφογλου για το εάν μπορεί να κατεδαφιστούν και σπίτια πυρόπληκτων. Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, θα κατεδαφιστούν όσα αυθαίρετα βρίσκονται σε παραλίες και ρέματα.