X

Η “θηλυκή” Προστασία του Πολίτη και οι ύμνοι Σκουρλέτη στον Τόσκα

Το φύλο της νέας ηγεσίας του Υπ. Προστασίας του Πολίτη κυριάρχησε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Ant1news

«Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα οφείλουμε να φροντίσουμε να διασφαλίσουμε με την πολύτιμη συνεργασία όλων σας», τόνισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον Πάνο Σκουρλέτη.

Η νέα Υπουργός ΠΡΟΠΟ επεσήμανε ότι «γνωρίζουμε καλά πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως και προβλήματα που οξύνθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Βούλησή μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα με νηφαλιότητα, συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα».

Η Όλγα Γεροβασίλη προσέθεσε «όλοι μας ξέρουμε πως η μετάβαση στον 21ο αιώνα μάς έφερε αντιμέτωπους ως χώρα με πολύ μεγάλα προβλήματα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί πολλές φορές στις προκλήσεις της αντιμετώπισης της προσφυγικής και της οικονομικής κρίσης. Η χώρα μας, παρά την μνημονιακή στενωπό, δεν αντιμετώπισε ποτέ ως τώρα κρίση ασφάλειας. Μία απ’ τις βασικές φροντίδες μας δεν μπορεί παρά να είναι η αποτροπή κάθε ανάλογης πιθανότητας».

 

Παπακώστα: Υπάρχει αγάπη και συμπάθεια

Η Όλγα Γεροβασίλη υποδέχθηκε την Κατερίνα Παπακώστα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λίγα λεπτά αφότου είχε η ίδια παραλάβει το υπουργικό χαρτοφυλάκιο από τον Πάνο Σκουρλέτη, με την ευχή να αναπτυχθούν ανάμεσά τους κώδικες επικοινωνίας για να «κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους». 

 

Η Κατερίνα Παπακώστα δεν άφησε την έκκληση αναπάντητη, σπεύδοντας να πει ότι οι κώδικες είναι ήδη δεδομένοι, καθώς υπάρχει «αγάπη και συμπάθεια για να ανταπεξέλουμε στα καθήκοντά μας».

 

Από τις αναφορές του Πάνου Σκουρλέτη πάντως, εκτός απο το εισαγωγικό σχόλιο ότι η Προστασία του Πολίτη είναι "γένους θηλυκού", αίσθηση προκάλεσαν τα εγκώμια στον προκάτοχό του, Νίκο Τόσκα, ενώ έκανε λόγο για "ψεύτικα ρεπορτάζ" που προσπαθούν να αλλοιώσουν την ορθή αντίδραση, όπως υποστήριξε ότι υπήρξε, απο πλευράς του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της φονικής φωτιάς στο Μάτι.

«Θα έπρεπε να ήταν άλλος υπουργός εδώ. Ο κ. Τόσκας που έκανε εξαιρετική δουλειά στα τρία χρόνια που έμεινε εδώ και το ομολογούν οι άνθρωποι που έζησαν την αγωνία και την αφοσίωσή του», δήλωσε ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.