X

Κατσίκης στον ΑΝΤ1: δε θα μας εμποδίσει ο Παπαχριστόπουλος να ρίξουμε την κυβέρνηση

Επιμένει μέσω του Καλημέρα Ελλάδα στη διαφοροποίησή του ο Θ.Παπαχριστόπουλος. Για κομματική πειθαρχία κάνει λόγο ο Σγουρίδης.

Ant1news

Τις προθέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σχετικά με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ο Κώστας Κατσίκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η διαφοροποίηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου αφορά μόνο σε προσωπική του άποψη.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι είτε αποσύρουμε την εμπιστοσύνη, είτε ρίξουμε την κυβέρνηση, αυτό που θα κάνουμε είναι να αποτρέψουμε το σχέδιο της συμφωνίας να έρθει στη Βουλή και να κυρωθεί», σημείωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συμπληρώνοντας ότι:

«Δε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο να την ψηφίσουν κάποιοι άλλοι», αλλά θέλουμε «να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι παίζουμε σκοτεινό ρόλο και να αποδείξουμε ότι έχουμε πάγια θέση».

Κληθείς να απαντήσει στο γιατί δεν στήριξαν την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, διερωτήθηκε «έπρεπε να ρίξουμε από τότε την κυβέρνηση, ως εντολοδόχοι της Νέας Δημοκρατίας;».

Αναφορικά με τη διαφοροποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και συγκεκριμένα την απόσυρση της εμπιστοσύνης του συγκυβερνώντος κόμματος στην κυβέρνηση, επανάλαβε τα λόγια του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου στο «Καλημέρα Ελλάδα», ότι δηλαδή η εμπιστοσύνη θα αποσυρθεί με «κομματική πειθαρχία» και υποστήριξε ότι ο Θ.Παπαχριστόπουλος, εξέφρασε διαφορετική άποψη, «δεν είπε ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα διαφωνήσει».

«Ο κ.Παπαχριστόπουλος έχει εκφράσει πολλές φορές διαφορετική άποψη από αυτήν του κόμματος, ποτέ όμως δεν διέρρηξε τις σχέσεις του με το κόμμα», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, «ο κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα της προσωπικής άποψης».

«Έχει αποφασιστεί η στάση του κόμματος που θα κρατήσουμε σε αυτό το θέμα», δήλωσε και κατέληξε διερωτώμενος, αν «μπορεί η στάση Παπαχριστόπουλου να εμποδίσει τον κ.Καμμένο», εκτιμώντας πως όχι.

Ο ίδιος ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, πάντως, μιλώντας επίσης στο Καλημέρα Ελλάδα, ξεκαθάρισε ότι:

«Εγώ ούτε μισή σταγόνα δε θα ρίξω στο μύλο πτώσης αυτής της κυβέρνησης, ούτε στο μύλο της διαπλοκής», δήλωσε σχετικά ο Θ.Παπαχριστόπουλος, εκτιμώντας παράλληλα ότι, «ο Καμμένος δεν πρόκειται να παίξει με αυτή την κυβέρνηση», αφού όπως είπε είχε «μια έντιμη συμφωνία» συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθεί να απαντήσει στο αν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος απάντησε πως «δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, πάω και σπίτι μου, δεν έχω πρόβλημα», συμπληρώνοντας ότι, «δεν το ξέρω αυτήν τη στιγμή», κάτι που θα μπορούσε να εννοηθεί ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Σγουρίδης: θα μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας

«Εφόσον η συμφωνία για το Σκοπιανό φτάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο για να ψηφιστεί, πριν, θα πάει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και θα άρει την δεδηλωμένη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. 

Ο κ. Σγουρίδης πρόσθεσε πως θα μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές του κόμματος και επισήμανε: «Μπορεί να ξανασχηματιστεί κυβέρνηση και με άλλους, αλλά είναι και θέμα ηθικής, αν θέλετε, και για τον πρωθυπουργό. Διότι, χάρη στην σταθερότητα που οι ΑΝΕΛ έδωσαν στην κυβέρνηση, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Τώρα και ο πρωθυπουργός θα ψάξει άλλους συνεταίρους;».