X

Κατρούγκαλος: σεβαστό και το “όχι” στο δημοψήφισμα από τους Σκοπιανούς

Τι λέει για την Συμφωνία των Πρεσπών, τις εκλογές και τον Πάνο Καμμένο.

Ant1news

Την πιο κρίσιμη μέρα, αυτή του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γιώργος Κατρούγκαλός εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η κάλπη στο δημοψήφισμα θα βγάλει «ναι», αναφέροντας ωστόσο ότι εάν βγει «όχι», επίσης πρέπει να γίνει σεβαστό, καθώς «ο λαός πρέπει να ακουστεί».

Ο Αν. Υπ. Εξωτερικών δηλώνει ακόμη ότι ο Πάνος Καμμένος θα τηρήσει την συμφωνία που έχει κάνει με τον Πρωθυπουργό να ξαναμιλήσουν για την πορεία της κυβέρνησης τον ερχόμενο Μάρτιο και ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν θα θέσει σε αμφιβολία την συνοχή και την σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπεραμύνεται της Συμφωνίας και δηλώνει απερίφραστα ότι είναι μια καλή λύση που πατά στην εθνική γραμμή του 1992, υπενθυμίζοντας ότι με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» διαπραγματεύτηκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση επιμένει να ψηφιστεί η Συμφωνία τώρα, από αυτή την Βουλή, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο newsit.gr ότι δεν είναι στην λογική της κυβέρνησης «να πετάει το ντενεκεδάκι να το βρει ο επόμενος» τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια δύναμη που επιλύει προβλήματα χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος.