X

“Πυρά” βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου

Αιχμηρό το σχόλιο και του Αλέξη Τσίπρα. Αδειάζει τον ΥΕΘΑ και ο Ζουράρις. Βολές και από βουλευτή του Ποταμιού, για το "plan b" αναφορικά με το Σκοπθιανό.

Ant1news

Αιχμηρό σχόλιο για τον Πάνο Καμμένο έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το "plan b" που παρουσίασε στις ΗΠΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον ΥΕΘΑ και Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, πρέπει "να μιλάμε λιγότερο και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Και να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε κι όχι όταν δεν πρέπει"! 

Λίγο νωρίτερα, ο Κώστας Ζουράρις είχε φροντίσει να "αδειάσει" τον Πάνο Καμμένο χαρακτηρίζοντας ως "ατελέσφορη και ανεδαφική' την πρόταση του.

Εν τω μεταξύ, με τοποθετήσεις τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ενός βουλευτή του Ποταμιού που «πυροβολούν» τον Πάνο Καμμένο, συνεχίζεται η κόντρα της Εφημερίδας των Συντακτών με τον Πάνο Καμμένο, μετά την απάντηση-επίθεση του ΥΕΘΑ στην εφημερίδα.

Οι Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θεοδώρα Τζάκρη, Σία Αναγνωστοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι  απαντούν στον Πάνο Καμμένο (για όσα ακολούθησαν της παρουσίασης του "plan b" απο τον ΥΕΘΑ στις ΗΠΑ, αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών) μέσω της ΕφΣυν που κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο: «ο Καμμένος τραβάει το σχοινί». 

«Η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός "ψυχρού" βαλκανικού πολέμου ,επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του» δηλώνει ο Νίκος Φίλης.

 

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους» αναφέρει η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική. Οι παραφωνίες δεν βοηθούν ούτε την εικόνα της χώρας, ούτε την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει ο κ. Καμμένος να το αντιληφθεί» σημειώνει από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη.

 

«Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών» σημειώνει στη δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Ο δεδομένος ανορθολογισμός του κ Καμμένου έχει υπερβεί κάθε όριο. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα η εύθραυστη οικονομία και η ανάγκη σταθεροποίησής της, η διαχείριση του Μακεδονικού και οι ευρωπαϊκές εξελίξεις με φόντο τις ευρωεκλογές, αυτά τα μεγάλα ζητήματα θα επέβαλλαν μια νέα ευρεία κυβερνητική πλειοψηφία με την συμμετοχή των προοδευτικών κομμάτων. Ξέρω ότι ακούγεται ρομαντικό όμως θα μπορούσε να υπάρξει για το υπόλοιπο διάστημα αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου έως τον Οκτώβριο του 2019 ευρεία κυβερνητική πλειοψηφία με τη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ-Ποτάμι στη βάση ενός μίνιμουμ προγραμματικού πλαισίου» λέει ο Σπύρος Δανέλλης. 

"Χτυπήματα" και κατά την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βολές κατά του κυβερνητικού συν-εταίρου συνεχίστηκαν και κατά τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, απο όπου ο Αλέξης Τσίπρας "άδειασε" τον Πάνο Καμμένο, στέλνοντας μηνύματα και στους Σκοπιανούς.

"Με τον Καμμένο να πάμε ως τον Οκτώβριο δεν μπορούμε. Όταν καταγγέλλουμε την ΝΔ για εθνικολαικισμο, δεν μπορούμε να μην βλέπουμε εθνικολαικισμο του συνεταίρου", είπε ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος.

«Ορθώς πήγαμε με τον Καμμένο, αλλά εξαντλείται αυτή η συνεργασία. Βλέπω ότι ο Καμμένος μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι. Αλλά θα απογοητευτεί», υποστήριξε ο Νίκος Φίλης, διαμηνύοντας: «Να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας χωρίς καμία παρεμπόδιση».

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο για να ξεθυμάνει ο θυμός της κοινωνίας από την διάψευση των προσδοκιών, πρέπει να πάμε ως το τέλος της τετραετίας και απέναντι σε ό,τι το απειλεί», τόνισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Βγαίνουμε από μια τραυματική εμπειρία με τους ΑΝΕΛ», υποστήριξε και συμπλήρωσε «Όταν άρχισαν να αναδεικνύονται οι πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες, έγινε αυτό που έγινε και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει».

«Δεν ορρωδεί προ ουδενός ο κυβερνητικός εταίρος», ισχυρίστηκε ο Θεόδωρος Δρίτσας, κάνοντας λόγο για «σοβαρό πρόβλημα, που θα αντιμετωπισθεί».