X

Καμμένος προς Ερντογάν: όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές της Μεσογείου

Σκληρή απάντηση του υπουργού Άμυνας στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου…

Ant1news

Δεν άφησε αναπάντητες ο Πάνος Καμμένος τις νέες “φοβέρες” Ερντογάν ότι η Τουρκία «δεν θα αφήσει την ανατολική Μεσόγειο στους πειρατές», δείχνοντας την Ελλάδα και την Κύπρο. 

«Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές όπως ξέρετε σε βάθος αιώνων, είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο, στις αποφάσεις και οι πειρατές κρίνονται από τα Συμβούλια Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όταν κατέχουν περιοχές στις οποίες εισβάλλουν παρανόμως», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.. 

«Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο, προστατεύει την εθνική της κυριαρχία, ζητά την συνύπαρξη όλων κάτω από κανόνες διεθνείς και αυτό θα πράξει και στο μέλλον», υπογράμμισε  ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Η χώρα μας δεν προκαλεί κανέναν αλλά και παράλληλα δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα, τα οποία της δίνει το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς συνθήκες και θα πρέπει κάποιοι να μην ξεχνούν ότι τα σύνορα της Ελλάδος, θαλάσσια, εναέρια, χερσαία, είναι και σύνορα της ΕΕ. Όταν λοιπόν παραβιάζονται τα θαλάσσια, τα χερσαία ή τα εναέρια σύνορα της Ελλάδος τότε παραβιάζονται και αυτά της ΕΕ. 

Ανέφερε ακόμη ότι: «Είμαστε μετά από τρία χρόνια σε θέση να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στην Συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο» και υπογράμμισε: «Θα συστήσω προς όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ευημερία των λαών και αυτή θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε όλοι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο τον πλούτο που έχει κάθε χώρα. Τον υποθαλάσσιο και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η περιοχή μας γίνεται το ενεργειακό κέντρο της Μεσογείου». 

Ο ΥΕΘΑ συνέστησε, τέλος, ότι όλες οι πλευρές καλό είναι να κοιτάξουν την ευημερία των λαών η οποία, όπως είπε, θα έλθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε όλοι , σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο, τον πλούτο που έχει κάθε χώρα. Ιδίως σε μία εποχή που η περιοχή μας γίνεται το ενεργειακό κέντρο της Μεσογείου είτε για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων είτε για τη σύνδεση εκείνων των δρόμων της ενέργειας που θα αποτελέσουν και το μέλλον της Ευρώπης.