X

Τσίπρας: οι καταστροφολόγοι της ΝΔ θα αναγκαστούν να ψηφίσουν όλα τα θετικά μέτρα

Τα αναδρομικά στα Ειδικά Μισθολόγια και τα επόμενα μέτρα ανακούφισης κοινωνικών ομάδων.

Ant1news

Ως την απαρχή νέων θετικών μέτρων για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες χαρακτήρισε τη σημερινή ψήφιση από τη Βουλή της εφάπαξ καταβολής των αναδρομικών ύψους 820 εκατ. ευρώ σε ένστολους κι άλλες κατηγορίες, ο πρωθυπουργός και επιτέθηκε στη ΝΔ ότι ελλείψει αφηγήματος καταστροφολογίας προσχωρεί στην παραδοξολογία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης η αποκατάσταση των αδικιών και στρεφόμενος προς τη ΝΔ που μιλούσε για 4ο μνημόνιο, είπε: «Αποφασίσαμε να φέρνουμε ένα προς ένα τα μέτρα του 4ου μνημονίου που λέγατε και ξεκινάμε σήμερα με την καταβολή των αναδρομικών, ενώ έρχονται κι όλα όσα εξήγγειλα στη Θεσσαλονίκη». Σημείωσε δε, με έμφαση πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναγκαστεί να πιει το ποτήρι αυτό, ψηφίζοντας «ναι» και στα υπόλοιπα μέτρα, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και της μη περικοπής των συντάξεων.

«Αποκαθιστούμε αδικίες γιατί έχουμε όραμα και στόχο», διαβεβαίωσε και καταλόγισε έλλειμμα συνοχής και στρατηγικού στόχου για την πορεία της χώρας στη ΝΔ. «Καλύτερα να ψηφίζατε θετικά αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο», είπε και απαντώντας στην κριτική στελεχών της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση παρουσιάζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων ως οικονομική πολιτική, τόνισε πως η απόφαση του ΣτΕ δεν αποτελεί κανονιστική υποχρέωση.

 

«Αυτά τα τρία χρόνια ξαναστήσαμε την οικονομία στα πόδια της, σταματήσαμε τη ρεμούλα και τη διαφθορά και νοικοκυρέψαμε τα δημόσια οικονομικά κι αυτό, όπως λένε στην Ευρώπη, είναι ένα μικρό θαύμα», είπε.

Επικαλούμενος τις αναφορές του Μάκη Βορίδη περί κατάργησης ακόμη και των εορτών των Χριστουγέννων, του πρότεινε με αρκετή δόση ειρωνείας να αναλάβει εκπομπή στην τηλεόραση, όπως ο «γραφικός» Άδωνις Γεωργιάδης για να εξηγήσει τους ισχυρισμούς του.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σε ανακοίνωση του και σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού, αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας, με την παροιμιώδη του έπαρση, ισχυρίστηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση του πέτυχε ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Θα τον διορθώσουμε. Δεν είναι μικρό, αλλά τεράστιο το θαύμα που πέτυχε: Πήρε μια οικονομία έτοιμη να βγει από τα μνημόνια, την χρέωσε με 100 δις ευρώ, και έχει το θράσος να υπερηφανεύεται ότι επιστρέφει κάποια αναδρομικά στους πολίτες, ενώ τους ρήμαξε στους φόρους εδώ και 4 χρόνια».