X

Παπακώστα: Κάποιοι αρνούνται να διαβούν τον Ρουβίκωνα

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της, που προκάλεσαν αντιδράσεις, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επέστρεψε μέσω ανάρτησής της.

Ant1news

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, μέσω της οποίας συνέστησε στους αστυνομικούς να αυτοπροστατεύονται, τόσο από τους ίδιους τους αστυνομικούς, όσο και από την αντιπολίτευση.

Λίγες ώρες αργότερα, η Κατερίνα Παπακώστα επανήλθε στο θέμα, αυτήν τη φορά μέσω Facebook, όπου έκανε ανάρτηση στην οποία σημείωσε ότι:

«Έκανα έκκληση σε όλους την ευαίσθητη αυτή περίοδο να λειτουργήσουμε με χαμηλούς τόνους στα ζητήματα Ασφάλειας. Δεν εισακούσθηκα, διότι προφανώς κάποιοι αρνούνται να διαβούν τον Ρουβίκωνα και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Ας αναλάβουν και την ευθύνη».

 

Ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, είχε σημειώσει νωρίτερα μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ότι δεν υπάρχει εντολή από την πολιτική ηγεσία να μη γίνονται συλλήψεις, ωστόσο τόνισε ότι «η Αστυνομία πρέπει να απογαλακτιστεί από την πολιτική ηγεσία».