X

Μαξίμου κατά Γεωργιάδη για συχνές επαφές με τον Μανιαδάκη

Υπόνοιες για "βοήθεια" στον τέως προστατευόμενο μάρτυρα για την Novartis από την ΝΔ.. Πως απαντά ο Αντιπρόεδρος του κόμματος.

Ant1news

Ολομέτωπη επίθεση στον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για επαφές του με τον τέως προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο για την υπόθεση Novartis , Νίκο Μανιαδάκη εξαπολύει το Μαξίμου, αφήνοντας υπονοούμενα για προσπάθεια διαφυγής του κ. Μανιαδάκη στο εξωτερικό, στην οποία μάλιστα θα τον βοηθούσαν η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Γεωργιάδης.

Μέτωπο με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ έχει ανοίξει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με τον οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης ανταλλάσσει μηνύματα στα social media 

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

Τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σε σειρά συνεντεύξεων αυτοαποκαλύπτεται και με τις δηλώσεις του γεννά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία δυστυχώς για τον ίδιο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Στις 2 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά: «Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κύριο Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα. Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω». Λίγο αργότερα, βγήκε στην τηλεόραση του Blue Sky όπου δήλωσε : «Βεβαίως και ξέραμε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όλους τους ξέρουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ οφείλουν μετά τα παραπάνω να δώσουν  απαντήσεις:

  1. Γιατί, ο κος Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματιζόταν;
  2. Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κο Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους. Τι ακριβώς του ζητούσε ; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του;
  3. Και τέλος να πει ξεκάθαρα ο κος Γεωργιάδης, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κου Μανιαδάκη από τη χώρα; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος.

Περιμένουμε στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις τόσο από τον κο Αντιπρόεδρο όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. Θα επανέλθουμε.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τη θεσμική εκτροπή 

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε δια στόματος του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση εξελίσσεται σε ένα πρωτοφανές φιάσκο. Οι κουκούλες έπεσαν και το μόνο που φανερώθηκε είναι η απαράδεκτη χειραγώγηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών από ένα επικίνδυνο παρακράτος».  

Παράλληλα, ο κ. Κυρανάκης τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας είναι πια μόνος του απέναντι σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και οφείλει να απολογηθεί για τη θεσμική εκτροπή που του καταλογίζει ακόμη και η Ένωση Δικαστών. Οι εκλογές που έρχονται δεν αφορούν μόνο τα εθνικά θέματα και την οικονομία, αλλά την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και το κράτος Δικαίου που η Νέα Δημοκρατία εγγυάται ότι θα αποκαταστήσει».

Γεωργιάδης: το Μαξίμου αναπαράγει ανοησίες

Με μια ανάρτηση του στο Twitter απάντησε στο Μαξίμου ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας «είναι κουραστικό να αναπαράγει το Μαξίμου κάθε ανοησία του Κώστα Βαξεβάνη και φυσικά δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτε! Όχι δεν εγνώριζα ότι σκόπευε να φύγει ο κ. Μανιαδάκης! Κατά τα λοιπά εύχομαι κουράγιο σε όσους θα πάνε φυλακή για την σκευωρία».

 


Αυγενάκης: Διαστάσεις ενορχηστρωμένης υπόθεσης παρακράτους λαμβάνει η σκευωρία

«Το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης αποδεικνύεται στη μεγαλύτερη σκευωρία με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης. Σκευωρία που αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις ενορχηστρωμένης υπόθεσης παρακράτους», τονίζει σε δήλωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis και την έρευνα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτή.

Γεννηματά: Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο

Τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis αλλά και τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων συζήτησε η Φώφη Γεννήματα με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο γραφείο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή. Μετά τη συνάντηση η κ.Γεννηματά δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο». 

Το Ποτάμι: Να παρέμβει ο Άρειος Πάγος 

Από την πλευρά του το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «οι τριγμοί στα θεμέλια της Δικαιοσύνης και τα πλήγματα στο κράτος δικαίου συνεχίζονται. Όσα προκύπτουν, με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, απαιτούν την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Προτείνουμε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ως εποπτεύων, να καλέσει τους εισαγγελείς διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση και να ζητήσει εξηγήσεις. Και στη συνέχεια η εισαγγελία του Ανώτατου δικαστηρίου να επιλέξει τον τρόπο, ώστε να δοθούν απαντήσεις στους πολίτες για όλα αυτά που λέγονται και γράφονται και πλήττουν το κύρος των δικαστικών λειτουργών».  

Το Ποτάμι σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας έχει χρέος να απαντήσει στην τοποθέτηση καταπέλτη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που μιλάει για «θεσμική εκτροπή» σε ότι αφορά τη συμπεριφορά του υπουργού του, κ. Πολάκη. Το δημόσιο κάλεσμα των Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας προς «τον επικεφαλής της Κυβέρνησης, να αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του υπουργού του» δεν μπορεί να μένει αναπάντητο από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ευθύνες του κ.Τσίπρα είναι τεράστιες και δεν καλύπτονται από τα μισόλογα του υπουργού Δικαιοσύνης. Αν ο κ. Τσίπρας δεν συμμερίζεται τα όσα λέει ο κ. Πολάκης οφείλει να τον αποπέμψει. Η σιωπή του ισοδυναμεί με απόλυτη κάλυψη».

Ένωση Κεντρώων: να αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της 

Η Ένωση Κεντρώων "ζητάει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ να αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Οι παρεμβάσεις είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από την ΝΔ προφανώς γίνονται με σκοπό να εκφοβίσουν και να εμποδίσουν τους αρμόδιους εισαγγελείς να επιτελέσουν το έργο τους. Η Ένωση Κεντρώων καλεί την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να μην προβαίνει σε ανακοινώσεις που ρίχνουν λάδι στην φωτιά, ακόμη και όταν τα κόμματα υπερβάλλουν ή ψηφοθηρούν. Οι Δικαστές πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και όχι να αντιδικούν με τα κόμματα. Σε μια Δημοκρατία ή πιστεύεις στην Δικαιοσύνη ή τα γκρεμίζεις όλα".