X

“Κλείδωσε” η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Πότε θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων, όπου αναμένεται να επισημοποιηθεί το «διαζύγιο».

Ant1news

Την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου, κατά την οποία όπως όλα δείχνουν θα επισημοποιηθεί το διαζύγιο των δύο κυβερνητικών εταίρων, δρομολογώντας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Η αντίδραση των ΑΝΕΛ στην Συμφωνία των Πρεσπών και οι αιχμές της Κουμουνδούρου για τον Πάνο Καμμένο, μαζί με την ολοκλήρωση κύρωσης της Συμφωνίας στα Σκόπια, καθιστούν επιτακτική την αποχώρηση του Προέδρου των ΑΝΕΛ και όσων στελεχών του κόμματος τον ακολουθήσουν εκτός υπουργικών θώκων.

Η είδηση της συνάντησης βγήκε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος ακύρωσε τηλεοπτική συνέντευξη, που είχε προγραμματιστεί, την Τρίτη, και ζήτησε να μεταφερθεί για την Παρασκευή. Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος θα προηγηθεί, την ίδια ημέρα, το "ραντεβού" με τον πρωθυπουργό, και γι' αυτό και η συνέντευξή του θα πρέπει να δοθεί την ίδια ημέρα, μετά τη συνάντηση.

Ως φαίνεται, οι δύο εταίροι επιθυμούν να δώσουν στην Άνγκελα Μέρκελ, που επισκέπτεται την Πέμπτη και την Παρασκευή την Αθήνα, εικόνα... ενότητας του κυβερνητικού συνασπισμού, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις κυβερνητικές προστριβές.

Όλα αυτά, ενώ αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, από την οποία αναμένεται να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις και να αποφασιστεί εάν το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό ή θα επιλέξει να αποχωρήσει.

Ενδεικτικές, παντως, των σχεσεων των κυβερνητικών εταίρων είναι οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμισε πως: «eίχαμε μάθει να ζούμε με δηλώσεις από τον κ. Καμμένο εδώ και έναν χρόνο για την συμφωνία των Πρεσπών, πολλές φορές αντιφατικές μεταξύ τους. Αυτό δεν ήταν ωφέλιμο για την Κυβέρνηση, καθώς αυτή η πρακτική κατασπατάλησε ένα πολιτικό κεφάλαιο. Είναι συνεπώς ένα πρόβλημα».