X

Υποχώρηση Καμμένου: πήρε πίσω την τροπολογία για τα εξοπλιστικά

Ένα βήμα πίσω έκανε ο Υπουργός Άμυνας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την επίμαχη ρύθμιση των εξοπλιστικών. Άγριος καβγάς.

Ant1news

Υποχώρησε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος δέχθηκε να γίνει η συζήτηση για την επίμαχη τροπολογία των αντισταθμιστικών για τα εξοπλιστικά σε ειδική συνεδρίαση στην επιτροπή εξοπλισμών.

«Δέχομαι την ονομαστική ψηφοφορία την Δευτέρα. Να κάνουμε συνεδρίαση αύριο ή την Παρασκευή. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά στην επιτροπή εξοπλισμών. Αφήνω την τροπολογία όπως είναι και δέχομαι την πρότασή να συζητήσουμε στην επιτροπή εξοπλισμών ή διευρυμένα αν θέλετε στην επιτροπή άμυνας. Ελάτε όλοι να τα συζητήσουμε, να λυθούν όλες οι απορίες», είπε ο Υπουργός Άμυνας.

Όπως τόνισε στη συνέχεια, αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία στην ονομαστική ψηφοφορία της Δευτέρας, η ΕΑΒ κινδυνεύει να κλείσει:

«Αν οι απορίες δε λυθούν και αποφασίσει το σώμα να κλείσει η ΕΑΒ και να μην πάρουμε και τα 230 εκατομμύρια, τότε παίρνουμε απόφαση και την κλείνουμε. Δεν είναι καμιά περίεργη τροπολογία, πάμε να καθαρίσουμε ένα λογαριασμό που μας χρωστάνε, να πάρουμε τα λεφτά και να συνεχίσει να λειτουργεί και η ΕΑΒ», είπε σχετικά.

Έντονες αντιδράσεις στην Ολομέλεια προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε τελευταία στιγμή ο Πάνος Καμμένος, για την αναβάθμιση των F-16, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για ύποπτη ρύθμιση που επαναφέρει τα αντισταθμιστικά οφέλη και εκθέτει τόσο τον Υπουργό Άμυνας όσο και τον Πρωθυπουργό.