X

“Ρώσικη ρουλέτα” για την Κυβέρνηση η ψήφος εμπιστοσύνης

Ολοταχώς η διαδικασία στη Βουλή, μετά την επισημοποίηση του “διαζυγίου” Τσίπρα-Καμμένου. Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Νέος ΥΠΕΘΑ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ant1news

Αφού έλαβε την Θεία Κοινωνία στην Μητρόπολη Αθηνών, ο Πάνος Καμμένος πήρε την άγουσα για την δική του “έξοδο του Μεσολογγίου”, δίνοντας τέλος στο κυβερνητικό αγκάλιασμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, παρά την ιδεολογική διαφορά, διήρκησε 4 χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε γελαστός στο Μαξίμου σαν να ήταν έτοιμος να ρίξει τους τίτλους τέλους, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να μην… δειλιάσει «μπροστά στο εθνικό συμφέρον».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε καθαρές λύσεις και ξεκαθάρισε ότι δεν θα θέσει με δική του πρωτοβουλία εκτός Κυβέρνησης Υπουργούς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κλείνοντας πολιτικά το μάτι εν όψει της ψήφου εμπιστοσύνης, που θα ζητήσει από τη Βουλή. Παράλληλα, ζήτησε από όλου να αναλογιστούν την ιστορική τους ευθύνη.

 

Ο Πάνος Καμμένος παραιτήθηκε και διάδοχός του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Εκτός Κυβέρνησης τον ακολουθούν η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Νίκος Μαυραγάνης, ενώ Κουντουρά και Κόκκαλης τηρούν… σιγή ασυρμάτου.

«Το θέμα της Μακεδονίας, για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί, δεν μου επιτρέπει να μην… θυσιάσω την καρέκλα», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Αισιοδοξία στο Μαξίμου για τους 151

Προς άγραν των 151 είναι ο Πρωθυπουργός, στόχος που, όπως διαρρέει το Μαξίμου, δεν είναι ανέφικτος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, και οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις από τους ΑΝΕΛ. Η Κατερίνα Παπακώστα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της δημόσια, όμως για τους περισσότερους θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Τα “κλειδιά” κρατούν οι δυο Υπουργοί των ΑΝΕΛ, Κουντουρά και Κόκκαλης.

 

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Για «σκηνοθετημένο διαζύγιο» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, θέτοντας προ των ευθυνών τους όσους βουλευτές άλλων κομμάτων δώσουν “σωσίβιο” στον Πρωθυπουργό.

Εκλογές ζήτησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ενώ ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε πως ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επιχείρησε να ανακόψει τη διαρροή Δανέλλη. Η Ένωση Κεντρώων υπογράμμισε πως «Έπρεπε πριν πάρει το στυλό της μειοδοσίας ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας, να είχε φύγει ο Καμμένος».

 

Τους τίτλους τέλους στο Υπουργείο Άμυνας έριξε ο Πάνος Καμμένος πετώντας πάνω από τα Ίμια. Φορώντας τζάκετ παραλλαγής, ο κ. Καμμένος έκανε τον σταυρό του, έριξε στεφάνι στα νερά του Αιγαίου εις μνήμην Βλαχάκου, Καραθανάση, Γιαλοψού και χαιρέτησε στρατιωτικά πριν κλείσει την πόρτα του ελικοπτέρου Χιούι.