X

Τι σχέση έχει η «καλή» του Clooney με τον Καντάφι;

Η γυναίκα που «τύλιξε» τον διασημότερο εργένη του κόσμου, του George Clooney, δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον μόνο με την εμφάνισή της, αλλά και με το μυαλό της.

Ant1news

Αυτήν τη φορά οι προβολείς της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω της εξαιτίας της σχέσης της όμορφης νομικού με στενό συνεργάτη του Καντάφι, τον οποίο υπερασπίζεται.

Η Αμάλ Αλαμουντίν, δικηγόρος με εξειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι συνήγορος του 64χρονου Αμπντάλα Αλ Σενούσι, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Λίβυου δικτάτορα, ο οποίος κατηγορείται, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, για εγκλήματα πολέμου και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΗΕ, ο οποίος ζήτησε τη δίωξη του Αλ Σενούσι, αν η Λιβύη δεν εγγυηθεί τη διεξαγωγή μιας δίκαιας δίκης, η υπόθεση θα εκδικαστεί στη Χάγη.

Η σχετική άδεια έχει δοθεί στη Λιβύη από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η δίκη έχει ξεκίνησει πριν ένα μήνα, χωρίς όμως να έχει επιτραπεί στον κατηγορούμενο να συναντήσει κανέναν από τους συνηγόρους του.

Η Αλαμουντίν δήλωσε, στον βρετανικό Observer, ότι η παράβλεψη από το ΔΠΔ της απαγόρευσης που έχει επιβάλει η Λιβύη για τη συνάντηση του κατηγορούμενου με τους νομικούς εκπροσώπους του δημιουργεί «επικίνδυνο νομικό προηγούμενο», ενώ σχολίασε ότι κάτι τέτοιο είναι ικανό να «αμαυρώσει την εικόνα του διεθνούς θεσμού».

Η 36χρονη δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Αλ Σενούσι, αλλά το κύρος του δικαστηρίου το οποίο ενέκρινε τη διεξαγωγή της δίκης στη Λιβύη. Οι συνήγοροι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για παράτυπη διαδικασία.

Η 36χρονη στο παρελθόν είχε υπάρξει η δικηγόρος του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο κατηγορούσε η σουηδική κυβέρνηση για σεξουαλικές επιθέσεις.