X

ΟΗΕ: πρωτοβουλία για λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς μεταβαίνει στα Σκόπια μετά από πρόσκληση της Κυβέρνησης Ζάεφ. Κινητικότητα για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης.

Ant1news

 Νέα Υόρκη

 Του Θανάση Κ. Τσίτσα  

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν επίσημα ότι ο  προσωπικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης Ζάεφ, θα μεταβεί  στις αρχές Ιουλίου στα Σκόπια σε μια προσπάθεια να “ξεπαγώσει” τις συνομιλίες  με την Ελλάδα  με στόχο  την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.  

 Η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών έχει ως εξής:

“Μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο  προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα για τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και  της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Matthew Nimetz, θα μεταβεί στα Σκόπια από την 1- 4 Ιουλίου 2017  με σκοπό να συζητηθεί η πορεία προς τις συνομιλίες που διεξάγονται από τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα  της ονομασίας.

Μια επίσκεψη στην Αθήνα, με πρόσκληση της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, προγραμματίζεται το συντομότερο δυνατό μετά την επίσκεψή του στα Σκόπια”.