X

UNICEF για την σφαγή στη Συρία: δεν έχουμε πια λόγια…

Με μία “κενή” ανακοίνωση, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τους ανελέητους βομβαρδισμούς στην ανατολική Γκούτα, που έχουν προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων.

Ant1news

Με λίγες λέξεις, τις οποίες ακολουθούν δέκα κενές γραμμές, η UNICEF εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την εκατόμβη θυμάτων που έχουν προκαλέσει οι ανελέητοι βομβαρδισμοί του καθεστώτος Άσαντ στην ανατολική Γκούτα της Συρίας.

Τουλάχιστον 110 άμαχοι, ανάμεσά τους 20 παιδιά, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές μόνο το τελευταίο 24ωρο στο ανταρτοκρατούμενο προάστιο της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων μέσα σε μια ημέρα σε αυτήν την περιοχή από τις αρχές του 2015, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τοπικών Αρχών, περισσότεροι από 700, από τους 400.000 εγκλωβισμένους άμαχους έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες, χωρίς να υπολογίζονται οι νεκροί της περασμένης εβδομάδας.

 

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για τον θάνατο των παιδιών, των μητέρων τους, των πατεράδων τους και των αγαπημένων τους, αναφέρει η UNICEF στο μήνυμά της.

 

 

«Βρισκόμαστε μπροστά στη σφαγή του 21ου αιώνα» δήλωσε ένας γιατρός στην ανατολική Γκούτα. «Αν η σφαγή της δεκαετίας του ’90 ήταν η Σρεμπρένιτσα, τότε η σφαγή της ανατολικής Γκούτα είναι η σφαγή του αιώνα», σχολίασε ο ίδιος.