X

Στον “πυρετό” του Μουντιάλ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (βίντεο)

Με τις φανέλες των εθνικών ομάδων των χωρών τους οι πρεσβευτές. Σε ρόλο διαιτητή ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ant1news

Ποδοσφαιρικό γήπεδο θύμισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς οι πρεσβευτές των χωρών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, φόρεσαν τις φανέλες των εθνικών τους ομάδων, για μία ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.

Με εξαίρεση τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος εμφανίστηκε με στολή διαιτητή, σφυρίχτρα και κάρτες, οι πρεσβευτές των χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας φόρεσαν τις φανέλες των εθνικών ομάδων.

Περίοπτη θέση είχε, όπως ήταν φυσικό, ο Ρώσος πρεσβευτής, Βασίλι Νεμπέντζια, ο οποίος έφερε και μια μπάλα ποδοσφαίρου. Στη θέα της “στρογγυλής θεάς” δεν μπόρεσαν να αντισταθούν οι ποδοσφαιρόφιλοι, οι οποίοι αντάλλαξαν μερικές πάσες και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

 

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε η Ρωσία, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον Ιούνιο.