X

Για πρώτη φορά ισόβια σε φοροφυγάδες

Ποινή ισοβίων επέβαλε το Δικαστήριο σε τρεις κατηγορούμενους για υπόθεση διακίνησης εικονικών αγροτικών τιμολογίων και μεγάλης φοροδιαφυγής.

Ant1news



Ισόβια δεσμά επεφύλασσε το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας σε τρεις φοροφυγάδες που εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια και ζημίωσαν το Κράτος 850.000€.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο καταδίκασε τους τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για υπόθεση διακίνησης εικονικών αγροτικών τιμολογίων 8,5εκ.€ και μεγάλης φοροδιαφυγής, με επίκεντρο την Τριφυλία.

Ο τέταρτος εκ των πέντε που ήταν ιδιοκτήτης θερμοκηπίου στα Φιλιατρά καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία σε 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς μετάνιωσε και επέστρεψε τα χρήματα από την είσπραξη του ΦΠΑ στο Δημόσιο, ωστόσο μία δικαστής έκρινε ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη, όμως μειοψήφησε.

Ο Φιλιατρινός, οι δύο Αθηναίοι και ο Θεσσαλονικιός κρίθηκαν ένοχοι γιατί έφτιαχναν πλαστά τιμολόγια τα οποία χρησιμοποιούσαν για να κερδίσουν από την επιστροφή ΦΠΑ, ζημιώνοντας το Δημόσιο με 843.460,89€.

Από την άλλη πλευρά, αθώοι κρίθηκαν όλοι τους για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης -οπότε ο πέμπτος Φιλιατρινός κατηγορούμενος, που αντιμετώπιζε μόνο τη συγκεκριμένη κατηγορία, αθωώθηκε.

Οι συγγενείς των κατηγορούμενων αντέδρασαν με επιφωνήματα έκπληξης και κλάματα στο άκουσμα της απόφασης, και μόλις οι δικαστές σηκώθηκαν να φύγουν ξέσπασαν σε κραυγές αποδοκιμασίας και κατάρες.