X

Στις 2.00 τα ξημερώματα το αίτημα της αστυνομίας στην εισαγγελία για την ΕΡΤ

Στις 2 τα ξημερώματα ζητήθηκε στην προϊσταμένη εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Φάκου από την αστυνομία η παρουσία δικαστικού λειτουργού για την εκκένωση της ΕΡΤ.

Ant1news



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Η προϊσταμένη εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου υποστήριξε ότι στις 2.00 τα ξημερώματα της ζητήθηκε από την αστυνομία ένας εισαγγελέας προκειμένου να παραστεί στην εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Πρόκειται για τον εισαγγελέα υπηρεσίας κ. Γκύζη , ο οποίος πήγε στην ΕΡΤ και είπε στους εργαζόμενους ότι πρέπει να αποχωρήσουν διαφορετικά θα έχουν ποινικές ευθύνες.

Μόνο δύο εργαζόμενοι με την θέλησή τους παρέμειναν στο κτίριο προκειμένου να κατευθύνουν τους αστυνομικούς και τον εισαγγελέα σε όλους τους χώρους, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν φθορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών:

"Με έγγραφο της αστυνομικής αρχής προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητήθηκε να παραστεί Εισαγγελέας της πιο πάνω υπηρεσίας κατά τη διενέργεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης του Μεγάρου της τέως Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, στην Αγία Παρασκευή την 7-11-2013 και ώρα 4.30’ πμ, προκειμένου να ασκήσει τυχόν αρμοδιότητά του από το άρθρο 25 § 4 (α) του Ν 1756/1988. Το αίτημα αυτό ικανοποιήθηκε."