X

Μια επιστολή ταράζει τα νερά στην υπόθεση του Βατοπεδίου

Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι η υπόθεση του Βατοπεδίου. Μια επιστολή με άγνωστο αποστολέα που έφθασε στον Άρειο Πάγο, φαίνεται πως δρομολογεί και πάλι άνοιγμα της υπόθεσης, με αντίστροφη όμως πορεία.

Ant1news



Της Έρρικας Βαλλιάνου

Οι άγνωστοι αποστολείς, που ωστόσο δίνουν το στίγμα τους ως μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ζητούν να ερευνηθεί η υπόθεση, μήπως τελικά το ελληνικό δημόσιο έχασε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ακριβώς επειδή δεν έγινε ο συμβιβασμός την κατάλληλη στιγμή με τη Μονή Βατοπεδίου και δεν έγιναν και οι ανταλλαγές.

Οι άγνωστοι αποστολείς υποστηρίζουν ότι είχαν προτείνει στο Υπουργείο Οικονομικών να κάνει τις ανταλλαγές που είχε ζητήσει η Μονή και ότι τελικά θα ήταν κερδισμένο. Το υπουργείο όμως τελικά δεν απάντησε ή αμφισβήτησε αν όντως το Βατοπέδι είχε την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας, άρχισαν τα δικαστήρια με τα γνωστά αποτελέσματα και παραλειπόμενα.

Την επιστολή παρέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων και την διαβίβασε στους οικονομικούς εισαγγελείς, για να αρχίσουν προκαταρκτική εξέταση.

Και να περιμένουμε να δούμε που θα οδηγήσει, αφού στο μεταξύ στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου περιμένουμε να συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσαν οι 14 που παραπέμπονται σε δίκη, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.