X

Ενοχή Ψωμιάδη για απόπειρα εκβίασης πρότεινε η εισαγγελέας

Στο τέλος της φτάνει η πολύκροτη δίκη για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες και βασικό κατηγορούμενο (και προφυλακισμένο) τον Μάκη Ψωμιάδη.

Ant1news


Της Έρρικας Βαλλιάνου

Στην πρότασή της στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Αθήνας η εισαγγελέας κα Σακελλαροπούλου πρότεινε την απαλλαγή του Μάκη Ψωμιάδη από την κατηγορία της διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και την μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος του, από εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος, σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος.

Πρότεινε την ενοχή του για δωροδοκία και αλλοίωση αποτελέσματος 4 αγώνων και την απαλλαγή του για παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης την αθώωση του γιου του, Σταύρου Ψωμιάδη.

Για τον πρώην προπονητή Καβάλας Γιώργο Παπακώστα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για δωροδοκία σε 4 αγώνες, για τον Κώστα Ριαβόγλου πρότεινε την ενοχή του για δωροδοκία και αλλοίωση 3 αγώνων και ενοχή επίσης σε παράνομο στοίχημα ύψους 130.000 ευρώ υπέρ του Αγροτικού Αστέρα.

Για τον Θωμά Μητρόπουλο πρότεινε ενοχή για δωροδοκία για 3 αγώνες και αθώωση για παράνομο στοίχημα για τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη, πρότεινε ενοχή για δωροδοκία για έναν αγώνα, για τον Δ. Κωτούλα επίσης ενοχή για δωροδοκία για έναν αγώνα και για τον προπονητή Π. Αμανατίδη ενοχή για δωροδοκία για έναν αγώνα.

Επίσης η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του πράκτορα του ΟΠΑΠ Δημήτρη Δημητρίου, του αυτοκινητιστή Γιώργου Χαβενετίδη, και του ποδοσφαιρικού παράγοντα Ευάγγελου Αγγελή.