X

Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων

Παράνομη κρίθηκε, από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.

Ant1news

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα αιτήματα, που προέβαλλαν για την απεργία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι, που σημειωτέον δεν παραβρέθηκαν χθες στο δικαστήριο, επικαλούμενοι ότι δεν τους είχε κοινοποιηθεί η αγωγή του υπουργού Παιδείας, έχουν κατ επανάληψη απορριφθεί ενώπιον του δικαστηρίου και δεν μπορούν με τα ίδια αιτήματα να προσφεύγουν σε απεργία.

Να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει προσφύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη επικαλούμενος κι αυτός με τη σειρά του ότι τα αιτήματα με τα οποία κατεβαίνουν σε απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστήμιων, έχουν απορριφθεί ως παράνομα από τη δικαιοσύνη, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει την προσφυγή των διοικητικών υπαλλήλων και με την απόφασή του έχει πει ότι η διαθεσιμότητα είναι μνημονική υποχρέωση της χώρας.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στο Βήμα fm τόνισε για την απόφαση του Πρωτοδικείου: "Για δεύτερη φορά, από το Πρωτοδικείο Αθηνών, κρίθηκε παράνομη η κινητοποίηση και συνυπολογίστε ότι και το ΣτΕ έχει απορρίψει τις ενστάσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα. Είναι πλέον προφανές ότι η απεργία αυτή είναι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και πρέπει να σταματήσει".