X

Καταδικάστηκαν ερήμην δύο μέλη της Χρυσής Αυγής για ρατσιστική βία

Τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν απειλήσει κατ' επανάληψη τον Σενεγαλέζο με το μπαράκι στη πλατεία Αμερικής να το κλείσει. Και επειδή εκείνος δεν το έκλεισε, λίγες ώρες μετά το έκαψαν, όπως τον είχαν προειδοποιήσει.

Ant1news



Οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάσθηκαν το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας αλλά επικαλέσθηκαν ότι δεν είχαν δικηγόρο. Το δικαστήριο διέκοψε και όταν τους βρήκε δικηγόρο, εκείνοι είχαν εξαφανισθεί.

Οι αστυνομικοί όμως που τους είχαν συλλάβει επ' αυτοφώρω, κατέθεσαν ότι αμέσως παραδέχθηκαν την πράξη τους, ο ένας μάλιστα είχε δώσει και συνέντευξη σε γαλλικό κανάλι, όπου επίσης το είχε παραδεχθεί.

Στο δικαστήριο ακούσθηκαν πολλά παρόμοια περιστατικά με απειλές και εκβιασμούς σε βάρος αλλοδαπών με μικρομάγαζα, μάλιστα οι περισσότεροι μάρτυρες από τη Σενεγάλη και την Τανζανία απέφυγαν να προσέλθουν στο δικαστήριο.

Αυτό επεσήμανε και στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας που ζήτησε την ενοχή τους κατά το κατηγορητήριο, για εμπρησμό, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία και το δικαστήριο τους καταδίκασε ερήμην σε φυλάκιση 41 μηνών ο καθένας κατά συγχώνευση. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και με ανασταλτικό της έφεσης.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κ.Ζώτος ζήτησε να διαβιβασθεί η δικογραφεία στο Εφετείο και να ενταχθεί στην ανάκριση για τη Χρυσή Αυγή, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα.