X

Αναβλήθηκε η δίκη του πολιτευτή της Χρυσής Αυγής

Στις 16 Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους προσδιορίστηκε η δίκη του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, μετά από αίτημα αναβολής που κατέθεσε στο δικαστήριο, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του.

Ant1news

της Λίας Κοντοπούλου

Ο πολιτευτής διώκεται για παραβίαση άρθρων του αντιρατστικού νόμου, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εμφανίστηκε σε ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από το Channel 4, να μιλά προσβλητικά για τους αλλοδαπούς μετανάστες και να τους απειλεί.

Ο κατηγορούμενος προσήλθε ενώπιον του Η' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, προκειμένου να ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης, αφού ο δικηγόρος του βρισκόταν σε άλλο δικαστήριο εκτός Αθηνών, αίτημα το οποίο έγινε τελικώς δεκτό από το δικαστήριο.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν και ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος μέσω των συνηγόρων του δήλωσε στην έδρα ότι προτίθεται να παραστεί ως πολιτική αγωγή στην επικείμενη δίκη.

Οι  δηλώσεις του πολιτευτή είχαν προκαλέσει την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία διενήργησε έρευνα, καταλήγοντας στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.