X

Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι για εκβίαση ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι κατηγορούμενοι για εκβίαση ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς, που ολοκληρώθηκαν αργά τη νύχτα, οι πέντε συλληφθέντες, που κατηγορούνται για υπόθεση εκβίασης ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου.

Οι εμπλεκόμενοι, ανάμεσά τους και ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ  είχαν συλληφθεί μετά από καταγγελία της ιδιοκτήτριας ότι της ζήτησαν 400 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να «παγώσει» ο έλεγχος που έκανε στο κατάστημά της το ΣΔΟΕ, καθώς είχαν εντοπιστεί αδήλωτη ποσότητα χρυσού 16 κιλών και να αποφύγει μελλοντικούς ελέγχους.

Στις απολογίες τους οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Υποστήριξαν ότι η καταγγέλλουσα προσπάθησε να τους παγιδεύσει, ώστε να τύχει δεκαετούς φορολογικής ασυλίας που προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση αποκάλυψης περιστατικών διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.

Οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους, το στέλεχος του ΣΔΟΕ, οι δύο δικηγόροι και ένας επιχειρηματίας, αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης και με επιβολή περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, ενώ ο πέμπτος κατηγορούμενος, ένας αστυνομικός, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.