X

Νέες συλλήψεις για την υπόθεση «Ασπίς»

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς αναμένεται να οδηγηθούν η σύζυγος, ο γιος και η κόρη του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς.

Ant1news



Ο ανακριτής Χρήστος Παπακώστας ζήτησε τη σύλληψή τους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τη μεγάλη υπόθεση της «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια» η οποία αφορά στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της απιστίας, της υπεξαίρεσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στις προαναφερόμενες πράξεις.

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται από τις δικαστικές αρχές ότι είναι η ζημιά που υπέστησαν οι ιδιώτες επενδυτές και το ελληνικό δημόσιο από το «κανόνι» της «ΑΣΠΙΣ». Ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Παύλος Ψωμιάδης έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 8 ετών για την πλαστή εγγυητική επιστολή των 550 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ του έχει επιβληθεί εκ νέου προσωρινή κράτηση για υπόθεση υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονταν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά φαίνεται να κατέληξαν σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.