X

Ενδείξεις εμπλοκής υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ σε εκβιασμό

Μίζα εκατομμυρίων ζητούσαν υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, όπως κατήγγειλε ιδιοκτήτρια εταιρείας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων.

Ant1news

Σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής και υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στην απόπειρα εκβιασμού 38χρονης ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων με έδρα το Σύνταγμα προέκυψαν από την πρόσφατη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η 38χρονη εξάλλου έχει ήδη από τον Οκτώβριο έρθει σε επαφή με ανώτατους αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι την προέτρεψαν να καταγγείλει τη δράση των επίορκων υπαλλήλων στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί ο προϊστάμενος τμήματος ειδικών φόρων του ΣΔΟΕ, δύο δικηγόροι, ένας αστυνομικός και ένας ιδιώτης.

Η πρώτη ένορκη κατάθεση της 38χρονης δόθηκε αρκετές ημέρες πριν η αστυνομική έρευνα αποκαλύψει εμπλοκή του τμηματάρχη του ΣΔΟΕ και των δύο δικηγόρων στην υπόθεση. Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας είχε, τότε, καταγγείλει ότι προκειμένου να της επιστραφεί ΦΠΑ ύψους 3,8 εκατ. ευρώ που της οφειλόταν, θα έπρεπε να καταβάλει το 13% του επιστρεφόμενου ποσού ως «γρηγορόσημο» σε υπαλλήλους του υπουργείου που θα αναλάμβαναν να προωθήσουν τον φάκελό της.