X

Πλαστή ταυτότητα κατείχε ο αδελφός του Κασιδιάρη

Ψηφιακό αρχείο από ταυτότητα, με τη φωτογραφία του αδελφού του Ηλία Κασιδιάρη, εντοπίστηκε ύστερα από έρευνα.

Ant1news

Το συγκεκριμένο αρχείο, που βρέθηκε στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη και πιθανόν ανήκει στον αδελφό του, Αλέξανδρο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων.

Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ, τα φωτογραφικά αρχεία φέρουν την κωδική ονομασία «Αlex» που ανήκει στον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με ντοκουμέντο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», στο σκληρό δίσκο εντοπίστηκαν φωτογραφικά αρχεία με τις δύο όψεις ταυτοτήτων αστυνομικών, όπου σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου - αστυφύλακας» με ημερομηνία γέννησης 1987.

Τα στοιχεία αυτά δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά «μήτρα» για την κατασκευή των πλαστών αρχείων αποτελεί μία γνήσια ταυτότητα 25χρονου που πράγματι υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. και φέρει τον βαθμό του αστυφύλακα. Ο αστυνομικός αυτός με αρχικά Κ.Χ δεν έχει δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς του.

Ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη, Αλέξανδρος, που υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς ως ανθυπολοχαγός και είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή, μετακινήθηκε από τη Ρεντίνα, όπου υπηρετούσε, στο Φρουραρχείο του ΓΕΣ, στην Αθήνα.

Μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, στις οποίες φαίνεται να χαιρετά ναζιστικά, διετάχθη εις βάρος του ΕΔΕ με εντολή του αρχηγού ΓΕΣ.