X

Αρνείται τις κατηγορίες ο Τάσος Μαντέλης

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται περί ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

Ant1news



Της Λίας Κοντοπούλου

Εμμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς ο Τάσος Μαντέλης ότι τα δύο εμβάσματα συνολικού ύψους 450 χιλιάδων μάρκων, που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ήταν το δώρο της εταιρείας SIEMENS για να εγκρίνει την επίμαχη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, δεν είναι επιλήψιμα, αλλά αποτελούσαν «προεκλογική χορηγία».

Ενώπιον των δικαστών, ο πρώην Υπουργός δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, ενώ παρείχε απόλυτη κάλυψη στον συγκατηγορούμενό του και κουμπάρο του Γιώργο Τσουγκράνη, ο οποίος φέρεται να άνοιξε σε τράπεζα της Ελβετίας τον τραπεζικό λογαριασμό με το όνομα ROCOS, στον οποίον κατατέθηκαν τα χρήματα.

«Αρνούμαι την κατηγορία. Έχω ηθική υποχρέωση να πω ότι ο συγκατηγορούμενός μου κ. Τσουγκράνης ενεπλάκη χωρίς να γνωρίζει τίποτα, ούτε την προέλευση των χρημάτων, ούτε τίποτε άλλο. Βρίσκεται κατηγορούμενος εν αγνοία του, εξαιτίας της δικής μου συμπεριφοράς, που θα εξετασθεί από το δικαστήριο. Ισχύει στο ακέραιο ό,τι έχω πει στην απολογία μου στον ανακριτή», ήταν η απάντηση του πρώην Υπουργού, όταν του ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να τοποθετηθεί εν συντομία επί του κατηγορητηρίου.

Μαζί με τον Τάσο Μαντέλη, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ακόμα τέσσερα πρόσωπα, που κατά περίπτωση κατηγορούνται για συνέργεια σε δωροδοκία και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κουμπάρος του και επιχειρηματίας Γιώργος Τσουγκράνης, η εφοριακή υπάλληλος Αντωνία Μάρκου, ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της ελληνικής SIEMENS και ο στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού, Αριστείδης Μαντάς.

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε απορρίψει την ένσταση που είχε υποβάλει η υπεράσπιση για αποβολή του ελληνικού Δημοσίου και του ΟΤΕ, που ζήτησαν να παρασταθούν ως πολιτικώς ενάγοντες στη δίκη. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Δεκεμβρίου.