X

Την Πέμπτη δικάζεται ο Μιχάλης Λιάπης

Την Πέμπτη θα δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο ο πρώην υπουργος Μιχάλης Λιάπης, μετά τη σύλληψή του για πλαστές πινακίδες και παραβίαση του ΚΟΚ.

Ant1news

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Ο ίδιος δεν απάντησε γιατί κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες, αλλά τόνισε ότι είχε βγάλει το αυτοκίνητό του βόλτα προκειμένου να φορτιστεί η μπαταρία, καθώς επί μήνες το είχε ακίνητο σε πάρκινγκ στο Πόρτο Ράφτη, ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει με αυτό στο εξωτερικό.

Ο κ. Λιάπης διαβεβαίωσε ότι είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, αλλά κατέθεσε τις πινακίδες του τον Αύγουστο, λόγο φορολογίας, καθώς όπως είπε, μπορεί να μην είναι φτωχός, αλλά είναι συνταξιούχος.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Στη σύλληψη του πρώην υπουργού αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας κατά τον χαιρετισμό του στο 23ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Η Ελληνική Αστυνομία επιβάλει τον νόμο κατά πάντων, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα. Ξέρετε, εδώ και δύο χρόνια θυμάμαι, θα μου επιτρέψετε μία πολύ μικρή προσωπική ιστορία, μιλούσα με μία βουλευτή της Ιρλανδίας, η οποία μου έλεγε το εξής, για τα αυτιά μου τότε απίστευτο, ότι οδηγούσε στο Δουβλίνο και μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Πρωθυπουργό της χώρας, τη σταμάτησε ένας τροχονόμος και της είπε: Αυτό απαγορεύεται θα σε γράψω. Του ανταπάντησε αυτή: Προφανώς κύριε το γεγονός ότι μιλάω με τον πρωθυπουργό δεν έχει καμιά σημασία. Βεβαίως της είπε ο τροχονόμος, δεν έχει καμία σημασία.Αποδείξατε εσείς χθες ότι δεν έχει καμία σημασία. Ο νόμος είναι νόμος, ο νόμος είναι αυτός που σας δεσμεύει και τίποτε άλλο», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

«Ο κ. Λιάπης, ως Έλληνας πολίτης, έκανε μία κίνηση, η οποία προκαλεί χείριστη εντύπωση. Θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, όπως θα την αντιμετώπιζε κάθε Έλληνας πολίτης», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Για ανόητη πράξη έκανε λόγο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχολίασε τη σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε «πέσει θύμα» της… αυστηρότητας του πρώην υπουργού Μεταφορών, ο οποίος του είχε επιβάλει πρόστιμο επειδή δεν φορούσε κράνος, ενώ επέβαινε σε μηχανή.

«Έχουμε αντιληφθεί το λάθος του κ. Λιάπη, το οποίο εμπίπτει μέσα στις διατάξεις του ΚΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και πρόσθεσε: «Εγώ λαϊκισμό δεν θα κάνω. Είναι ανόητη και παράνομη πράξη».

Για την υπόθεση Λιάπη και την καταγγελία της προς τον πρόεδρο της Βουλής, μίλησε στον ΒΗΜΑ FM η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία σημείωσε: "Είχα κάνει την καταγγελία το Σεπτέμβριο του 2012 γραπτώς και είπα ότι κάποιος πρώην βουλευτής είχε παρκάρει μέσα στο πάρκινγκ του Κοινοβουλίου ανασφάλιστα οχήματα με πλαστές πινακίδες. Εννοώ πινακίδες που δεν επέτρεπαν τη νόμιμη κυκλοφορία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, διότι είχα συλλέξει κάποια στοιχεία και δεν υπήρχε αμφιβολία, διότι η καταγγελία μου προς τον πρόεδρο της Βουλής αφορούσε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ενώ είχα δει δύο-τρία. Ανέφερα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και συγκεκριμένη θέση στάθμευσης στο πάρκινγκ του Κοινοβουλίου που καταλάμβανε αυτό. Δυστυχώς, η καταγγελία δεν διερευνήθηκε ποτέ και δεν δόθηκε ποτέ απάντηση".

Τα ξένα δίκτυα

Το απίστευτο περιστατικό με τον Μιχάλη Λιάπη έκανε το γύρο των ξένων Μέσων Ενημέρωσης, με τη Le Parisien να φέρει το τίτλο «Ο πρώην υπουργός Μεταφορών κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες» και το ισπανικό ABC να αναφέρει ότι «Συνελήφθη ένας Έλληνας πρώην υπουργός Μεταφορών χωρίς δίπλωμα οδήγησης και με πλαστές πινακίδες. Ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη από την τροχαία κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, να οδηγεί ένα ανασφάλιστο τζιπ».

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Μέσα σε όλα αυτά, συνεχίζονται και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ατάκες με χιούμορ δίνουν και παίρνουν σε Facebook και του Twitter. Χρήστης γράφει: «Κάνε το όπως ο Λιάπης, μπορείς!!!», ενώ άλλος τονίζει: «Αύριο θα καταθέσω τις πινακίδες και δεν θα ανανεώσω την ασφάλεια. Απλά θα βάλω πινακίδες που γράφουν Λιάπης». 

Κάποιοι δεν δίστασαν να συνδέσουν ακόμα και το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ με την υπόθεση Λιάπη γράφοντας: «Έκτακτο ειδικό τέλος 0,50 € που θα εισπραχθεί μέσω ΔΕΗ ανακοίνωσε ο Γ. Στουρνάρας για να πληρωθεί το πρόστιμο του Μ. Λιάπη».