X

Κάθειρξη 11 ετών σε εθελόντρια βρεφοκομείου για εμπορία βρεφών

Σε ποινή κάθειρξης 11 ετών καταδικάστηκε μία εθελόντρια του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών από τη Βουλγαρία που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Ant1news



Μετά την καταδικαστική απόφαση, την Τετάρτη, η 50χρονη, Ελληνίδα, επέστρεψε στις φυλακές, όπου και κρατείτο μετά τη σύλληψή της, ενώ άλλα πέντε άτομα καταδικάστηκαν επίσης για την ίδια υπόθεση.

Πρόκειται στο σύνολό τους για Βούλγαρους υπηκόους, ανάμεσά τους και μία 29χρονη, η οποία γέννησε, σε διάστημα τριών χρόνων, δύο παιδιά, από τα οποία το πρώτο κατέληξε, έναντι αμοιβής, στα χέρια των μελών του κυκλώματος ώστε να υιοθετηθεί από άτεκνο ζευγάρι και το δεύτερο παραλίγο να έχει την ίδια τύχη, αλλά τελικά η αγοραπωλησία ματαιώθηκε, καθώς μία εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων, ηλικίας 39 ετών, αποκάλυψε στην αστυνομία την επικείμενη αγοραπωλησία.

«Δεν μπορούσα να ζήσω με τις ενοχές ότι το παιδί θα κατέληγε σε άλλα χέρια ή ότι τα όργανά του θα γινόταν αντικείμενο εμπορίας», τόνισε, απολογούμενη στο δικαστήριο, η 39χρονη και εξήγησε ότι ενεπλάκη στην υπόθεση με σκοπό να «βοηθήσει» την 29χρονη την οποία γνώρισε μέσω κοινής φίλης τους.

Η ίδια υποστήριξε ότι όντας μάρτυρας της αγοραπωλησίας του πρώτου βρέφους, πριν από 3 χρόνια, θέλησε να απαλλαγεί από αυτές τις ενοχές και αποφάσισε να μιλήσει στην αστυνομία ενόψει της επικείμενης αγοραπωλησίας, η οποία «ξεσκέπασε» το κύκλωμα.

Σε πρώτη φάση, συνελήφθησαν μέσα στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο δύο Βούλγαροι και η 29χρονη, η οποία λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι, το οποίο όπως ομολόγησε είχε συμφωνήσει να πουλήσει στο κύκλωμα έναντι 3.000 ευρώ. Η μητέρα αποδείχθηκε ότι είχε έρθει στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό να γεννήσει το παιδί, κάτι που είχε κάνει και στο παρελθόν όταν είχε πουλήσει το νεογέννητό παιδί της στο ίδιο κύκλωμα.

Από την απολογία της 39χρονης αποκαλύφθηκε η συμμετοχή της εθελόντριας του «Αγίου Στυλιανού» στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών, ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η συγκατηγορούμενή της είχε εμπλακεί και κατά την προ ετών αγοραπωλησία.

Βάσει της δικογραφίας, η 50χρονη, είχε στο σπίτι της πληθώρα εγγράφων του δημοτικού βρεφοκομείου, φωτογραφίες παιδιών, δεκάδες άλλα έγγραφα, όπως πιστοποιητικά γέννησης παιδιών, ακόμη και μία στρογγυλή σφραγίδα της Εφορίας.

Η εθελόντρια κατά την απολογία της, ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε στη δεύτερη περίπτωση για λογαριασμό μίας γνωστής της που ήθελε να κάνει υιοθεσία, ενώ υπογράμμισε ότι πρόθεσή της ήταν να ακολουθηθεί η νόμιμη δικαστική οδός. Πάντως, κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκαν διάφορες σχέσεις που είχε στο παρελθόν η 50χρονη με αλλοδαπούς.

Το δικαστήριο, καταδίκασε επίσης, την Τετάρτη, την 39χρονη σε ποινή κάθειρξης 9 ετών, αλλά αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη ενόψει του Εφετείου υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής της στο αστυνομικό τμήμα.

Αντίστοιχα, στην 29χρονη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών, στον σύζυγό της ποινή φυλάκισης 3 ετών, ενώ σε δύο ακόμη κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα ποινή κάθειρξης 6 ετών στον καθένα. Οι τέσσερις τελευταίοι καταδικάστηκαν ερήμην, αφού μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους και δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.