X

Κάντας: «Απίθανο να μην πληρώνονταν και Υπουργοί»

Πολιτική και δικαστική θύελλα φαίνεται πως θα προκαλέσει η μαραθώνια απολογία του πρώην Αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Ant1news



Της Λίας Κοντοπούλου

Ο Αντώνης Κάντας για τρίτη ημέρα φέρεται να ομολογεί στους ανακριτές, που χειρίζονται τις υποθέσεις των προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας, ότι έπαιρνε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο 1996-2002.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτών κατά της διαφθοράς για το αν γνωρίζει περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων φέρεται να απάντησε πως δεν διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία, αλλά θεωρεί απίθανο, εφόσον πληρωνόταν ο ίδιος με μεγάλα χρηματικά ποσά, να μην πληρώνονταν οι πολιτικοί του προϊστάμενοί, αλλά και κατώτερα στελέχη.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν το σύνολο της θητείας του ο κ. Κάντας το εξάντλησε, έχοντας Υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο και Γραμματέα εξοπλιστικών προγραμμάτων τον Ιωάννη Σμπώκο, οι οποίοι έχουν ήδη καταδικασθεί. Η θητεία του υπό τον επόμενο Υπουργό Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου διήρκεσε μόνο 4 μήνες, κατά τους οποίους όπως είπε ο Α. Κάντας δεν υπέγραψε καμία άλλη σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κάντας σήμερα αναφέρθηκε σε τρεις επιπλέον αντιπροσώπους εταιρειών, που πουλούσαν εξοπλιστικά και οι οποίοι του έδωσαν μαύρο χρήμα είτε μέσω τραπεζικών εμβασμάτων είτε σε μετρητά σε βαλίτσες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό που έχει κατονομάσει στους οκτώ. Αναφέρθηκε επιπλέον σε τρία νέα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία ομολογεί ότι χρηματίστηκε.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι αναφέρθηκε σε γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες, που ασχολούνται με προμήθειες εξοπλιστικών.

Οι δικαστικές αρχές θα διερευνήσουν την αλήθεια των ισχυρισμών του, καθώς, όπως ανέφεραν δικαστικοί κύκλοι, ο ίδιος ως κατηγορούμενος μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει, όμως οι ανακριτές πρέπει να διασταυρώσουν απολύτως τα στοιχεία με αυτά που θα προκύψουν από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Η μαραθώνια απολογία του διεκόπη αργά το βράδυ της Πέμπτης και θα συνεχιστεί την επόμενη Δευτέρα.