X

Προφυλακιστέος ο Δημήτρης Παπαχρήστος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Παπαχρήστος μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς.

Ant1news



Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 78χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας που προμηθεύσε το υπουργείο 'Αμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, Δημήτρης Παπαχρήστος, μετά από την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα.

Ο Δημήτρης Παπαχτήστος βρισκόταν στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς στην Ευελπίδων από τις 10.00 το πρωί.

Τον κ. Παπαχρήστο κατονόμασε στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Α.Κάντας.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750. 000 ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού. Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ μεταξύ δημοσίου και εταιρείας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου θα είναι ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Άτλας, Πάνος Ευσταθίουπου κατηγορείται ότι έδωσε μίζες για τα εξοπλιστικά και απολογήθηκε χθες επί 11 ώρες.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί, ότι ο Αντώνης Κάντας επιστρέφει στο Ελληνικό Δημόσιο άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ. Ο Αντώνης Κάντας έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.