X

Σε «πλυντήριο» κυκλώματος σωματεμπορίας φέρεται να επένδυε ο Ρ. Ρίζος

Επενδυτής σε «πλυντήριο» κυκλώματος σωματεμπορίας εμφανίζεται ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ, κ. Ρίζος Ρίζος, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Ant1news



Σε μία επιχείρηση που είχε εμπλακεί δύο φορές - το 2008 και το 2010 - σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος από μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας εμφανίζεται να επένδυε τα χρήματα του ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ, κ. Ρίζος Ρίζος, σύμφωνα με "Το Βήμα". 

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο κ. Ρίζος, που ελέγχεται για υπόθεση απάτης μαζί με άλλους συνδικαλιστές, φέρεται μέσω και μίας συγγενούς του να έχει αποκτήσει το 2013 «μερίδια» από αρτοποιεία που ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων που είχε προσδιορισθεί ότι χρησιμοποιούντο ως «πλυντήριο» ενός πολυεθνικού κυκλώματος σωματεμπορίας!

Συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ φέρεται να είχε επαφές, μέσω ενός συγγενικού προσώπου του, με έναν 45χρονο επιχειρηματία που είχε δύο μεγάλες αλυσίδες φούρνων σε όλη την Ελλάδα κι ο οποίος έχει κατηγορηθεί, την τελευταία εξαετία και μάλιστα είχε φυλακισθεί, ότι έφερνε στην Ελλάδα δεκάδες αλλοδαπές που έπεφταν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Επιπλέον, ο 45χρονος ήταν ιδιοκτήτης και στριπ σόου με τζίρο πολλά εκατομμύρια εύρω και όπως είχε προκύψει από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, χρησιμοποιούσε το ίδιο λογιστήριο τόσο για τα νυκτερινά καταστήματα όσο και την αλυσίδα φούρνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την εν λόγω υπόθεση είχε υπάρξει ενδιαφέρον και συντονισμός των ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ. κι άλλων ξένων αστυνομικών αρχών από την Εuropol και την Ιντερπόλ, όπως προστίθεται στο δημοσίευμα, όμως καμία από τις δύο δίκες για τις υποθέσεις της τελευταίας εξαετίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ δεν εχουν κινηθεί ούτε οι διαδικασίες για το κλείσιμο της αλυσίδας φούρνων ούτε της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της.

Μάλιστα, η συμμετοχή του κ. Ρίζου στην αλυσίδα φούρνων φέρεται να έχει γίνει το ίδιο διάστημα -στις αρχές του 2013 - κατά την οποία ο κ. Ρίζος άνοιξε δύο λογαριασμούς σε κυπριακές εταιρείες, με χρήση της off shore εταιρείας “ARCELOR LTD” συνολικού ύψους 750.000 εύρω. Στο πλαίσιο αυτό, ο εισαγγελέας για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» κ. Παναγιώτης Νικολούδης συγκεντρώνει στοιχεία για την σχέση των χρημάτων αυτών με υπόθεση απάτης μελών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά και στελεχών της ΔΕΗ με την χρηματοδότηση υπερτιμολογημένων εκδηλώσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Πλέον οι δικαστικές αρχές πραγματοποιούν έρευνα για να διαπιστώσουν αν η συμμετοχή του κ. Ρίζου στην συγκεκριμένη αλυσίδα φούρνων ήταν «συμπτωματική επιλογή» ή υπάρχουν «υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος».