X

Συγκλόνισαν οι γονείς του 27χρονου πακιστανού στο δικαστήριο

Με ένταση και κλάματα συνεχίστηκε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δολοφονία του άτυχου 27χρονου Λουκμάν Σαχζάτ, με τη μητέρα του μετανάστη, που ταξίδεψε με το σύζυγό της από το Πακιστάν για να καταθέσουν, να μην αποδέχεται τη συγγνώμη των κατηγορουμένων.

Ant1news



Της Λίας Κοντοπούλου

«Σκότωσαν το παιδί μου, την ώρα που πήγαινε για να βγάλει το ψωμί του. Δεν θέλω να τους συγχωρήσω με τίποτα. Κόψανε τη καρδιά μου, να τιμωρηθούν σκληρά», ήταν τα λόγια που μετά βίας κατάφερνε ανάμεσα σε αναφιλητά να πει στο δικαστήριο. 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο νεαροί οι οποίοι έχουν ομολογήσει ότι μαχαίρωσαν το μετανάστη τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου πέρυσι στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα μετά από φραστικό επεισόδιο όπως ισχυρίζονται, επειδή με το ποδήλατό του τους έκλεισε το δρόμο. 

Στο δικαστήριο επικράτησε ένταση κατά τη διακοπή της δίκης, όταν κάποιοι από το ακροατήριο επιτέθηκαν φραστικά στους κατηγορούμενους, χωρίς ωστόσο να απειληθεί κάποιο επεισόδιο. 

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του πατέρα του θύματος, ο οποίος είπε πως ο γιος του έπεσε θύμα εθνικιστών μόνο και μόνο επειδή ήταν μετανάστης, έχοντας έρθει στην Ελλάδα για να βρει δουλειά και  να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του στο Πακιστάν. 

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τους δράστες, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία στο Σύνταγμα και βρήκαν πάνω τους δύο στιλέτα-πεταλούδα που το ένα είχε επάνω του αίματα.  

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είχαν ρατσιστικά κίνητρα και πως έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ενώ η αρραβωνιαστικιά του ενός που κατάγεται από την Αλβανία κατέθεσε πως ο μνηστήρας της δεν είναι ρατσιστής. 

Ωστόσο οι αρχές από την πρώτη στιγμή ερευνούν πιθανή διασύνδεση των δραστών με τη Χρυσή Αυγή, καθώς μετά από έρευνα στο σπίτι του ενός, είχαν βρεθεί φυλλάδια του κόμματος. Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν απολογηθεί και για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης στις ανακρίτριες που χειρίζονται το φάκελο της Χρυσής Αυγής, ωστόσο μετά από διαφωνία, το δικαστικό συμβούλιο δεν τους επέβαλε περιοριστικούς όρους. Συνεχίζουν όμως να κρατούνται για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας. 

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 17 του μήνα, όπου συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη δολοφονία.